Leivo herkullinen hiivaleipä helposti kotona! Tämä perinteinen resepti tuo tuoreen kotileivän tuoksun suoraan omaan keittiöösi. Myllärin Hiivaleipäjauhosta syntyy kuohkea ja maukas leipä, joka sopii täydellisesti niin aamu- kuin iltapalallekin.
Voit halutessasi koristella leivän pintaa leikkaamalla siihen kuvioita saksilla tai terävällä veitsellä ennen paistoa. Kokeile rohkeasti eri muotoja ja pintakoristeluja!
Ainesosat
Ainesosat
leipää
Ohjeet
Lämmitä maito huoneenlämpöiseksi. Lisää maidon joukkoon hiiva, suola, sokeri ja rypsiöljy. Sekoita tasaiseksi.
Lisää nesteen joukkoon Myllärin Hiivaleipäjauhot. Vaivaa taikinaa mieluiten vähintään 5 minuuttia. Jätä taikina kohoamaan 20 minuutiksi liinan alle.
Jaa taikina kahteen osaan ja leivo haluamaasi muotoon. Sirottele leipien päälle vehnäjauhoa halutessasi. Anna kohota 30-40 minuuttia liinan alla.
Voit saksilla, terävällä veitsellä tai mattoveitsellä koristella leipien pintaa ennen paistoa. Paista 185 C asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.