Myllärin by Helsinki Mills

Myllärin Hiivaleipä

Tässäpä maukas hiivaleipä. Kokeile rohkeasti erimuotoja ja pintakoristeluja.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
1 h 30 min
Aktiivinen
15 min
Yhteensä
1 h 45 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
VG
Kasvisruoka
K
Kananmunaton

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

2

leipää

5 dl maitoa
25 g hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
½ dl rypsiöljyä

Ohjeet

  1. Lämmitä maito huoneenlämpöiseksi. Lisää maidon joukkoon hiiva, suola, sokeri ja rypsiöljy. Sekoita tasaiseksi.

  2. Lisää nesteen joukkoon Myllärin Hiivaleipäjauhot. Vaivaa taikinaa mieluiten vähintään 5 minuuttia. Jätä taikina kohoamaan 20 minuutiksi liinan alle.

  3. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo haluamaasi muotoon. Sirottele leipien päälle vehnäjauhoa halutessasi. Anna kohota 30-40 minuuttia liinan alla. 

  4. Voit saksilla, terävällä veitsellä tai mattoveitsellä koristella leipien pintaa ennen paistoa. Paista 185 C asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
0,3 g
Proteiini
3,3 g
Energia
110,6 kcal
Hiilihydraatit
4,4 g
Rasva
8,8 g
Tyydyttynyt rasva
1,3 g
Suola
2,2 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Gluteeniton näkkileipä
1 h L, GL, VG, M, K, V

Gluteeniton näkkileipä

Gluteeniton vuokaleipä
1 h 45 min L, GL, VG, M, K, V

Gluteeniton vuokaleipä

Kaurahiutalesämpylät
1 h 15 min L, VG, M, K, V

Kaurahiutalesämpylät

Pähkinäsämpylät
1 h 15 min L, VG, M, K, V

Pähkinäsämpylät