Myllärin by Helsinki Mills

Myllärin Hiivaleipä

Leivo herkullinen hiivaleipä helposti kotona! Tämä perinteinen resepti tuo tuoreen kotileivän tuoksun suoraan omaan keittiöösi. Myllärin Hiivaleipäjauhosta syntyy kuohkea ja maukas leipä, joka sopii täydellisesti niin aamu- kuin iltapalallekin.

Voit halutessasi koristella leivän pintaa leikkaamalla siihen  kuvioita saksilla tai terävällä veitsellä ennen paistoa. Kokeile rohkeasti eri muotoja ja pintakoristeluja! 

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
1 h 30 min
Aktiivinen
15 min
Yhteensä
1 h 45 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
VG
Kasvisruoka
K
Kananmunaton

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

2

leipää

5 dl maitoa
25 g hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
½ dl rypsiöljyä

Ohjeet

  1. Lämmitä maito huoneenlämpöiseksi. Lisää maidon joukkoon hiiva, suola, sokeri ja rypsiöljy. Sekoita tasaiseksi.

  2. Lisää nesteen joukkoon Myllärin Hiivaleipäjauhot. Vaivaa taikinaa mieluiten vähintään 5 minuuttia. Jätä taikina kohoamaan 20 minuutiksi liinan alle.

  3. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo haluamaasi muotoon. Sirottele leipien päälle vehnäjauhoa halutessasi. Anna kohota 30-40 minuuttia liinan alla. 

  4. Voit saksilla, terävällä veitsellä tai mattoveitsellä koristella leipien pintaa ennen paistoa. Paista 185 C asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
0,3 g
Proteiini
3,3 g
Energia
110,6 kcal
Hiilihydraatit
4,4 g
Rasva
8,8 g
Tyydyttynyt rasva
1,3 g
Suola
2,2 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Myllärin Hurjan Viljaiset Sämpylät
1 h 20 min L, VG, M, K, V

Myllärin Hurjan Viljaiset Sämpylät

Hurjan Viljaiset Patongit
1 h 15 min VG, K

Hurjan Viljaiset Patongit

Gluteeniton vuokaleipä
1 h 45 min L, GL, VG, M, K, V

Gluteeniton vuokaleipä

Hedelmäiset Sämpylät
1 h 40 min L, GL, VG, M, K, V

Hedelmäiset Sämpylät