Ainesosat
annosta
Ohjeet
Valmista täyte. Kaada mustikkahillo kattilaan ja lisää joukkoon perunajauhot. Kiehauta hillo koko ajan sekoittaen. Jäähdytä.
Valmista taikina. Lisää pehmennyt voi ja sokeri kulhoon. Vaahdota hyvin sähkövatkaimella.
Lisää kerralla joukkoon Myllärin Luomu Ruisjauhot ja sekoita tasainen taikina.
Painele 2/3 osaa mustikkakukon taikinasta ison vuoan pohjalle ja reunoille ohuehkoksi kerrokseksi.
Lisää mustikat mustikkahillon joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada täyte vuokaan ja ripottele pinnalle loput mustikkakukon taikinasta kukon kanneksi.
Paista 200 asteisessa uunissa 30 minuuttia.
Valmista itse tehty vaniljakastike. Mittaa maito, sokeri ja perunajauhot kattilaan. Sekoita vispilällä, jotta perunajauho ei paakkuunnu. Kuumenna ja sekoita kunnes kastike sakenee. Älä anna kiehua. Siirrä kattila liedeltä ja lisää vielä joukkoon vaniljasokeri. Jäähdytä jääkaappikylmäksi ennen tarjoilua.
Kokeile mustikkakukkoa ison vuoan sijaan pieninä muffinsiversioina. Yhteen mustikkakukko-muffinsiin menee noin 40 g mustikkakukko-taikinaa.