Myllärin by Helsinki Mills

Maukas piirakka kaurapohjalla

kauraa jäänyt yli? Ei haittaa! Pistä piirakaksi.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
30 min
Aktiivinen
15 min
Yhteensä
45 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
GL
Gluteeniton
VG
Kasvisruoka

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

1

piirakka

1 sipuli
1 valkosipulikynsi
400 g pakastekasviksia
1 rkl limen mehu
1 rkl hunajaa
1 tl kuivattua inkivääriä
1 rkl curryjauhetta
3 kpl kananmunaa
2 ½ dl kuohukermaa
150 g juustoraastetta

Ohjeet

  1. Jos Myllärin Pitkäjyväistä kauraa ei ole jäänyt tähteeksi, aloita keittämällä kaura kypsäksi suolalla maustetussa vedessä n. 12-15 min.

  2. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä, lisää vihannekset ja mausteet ja pyörittele öljyssä.

  3. Painele kaurarouhe tiiviisti piirakkavuoan pohjalle ja kaada vihannesseos päälle.

  4. Vatkaa kananmunien rakenne kevyesti rikki ja yhdistä kerman kanssa. Kaada seos piirakan päälle ja lisää lopuksi pinnalle juustoraastetta.

  5. Paista 200 asteessa n. 25 min.

Ostoslistalle

Vinkit

Kokeile pohjaa myös makeisiin piirakoihin.

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
2,9 g
Proteiini
8,1 g
Energia
213,1 kcal
Hiilihydraatit
14,4 g
Rasva
13,0 g
Tyydyttynyt rasva
7,3 g
Suola
0,2 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Gluteeniton Välimeren piirakka (kasvis-fetapiirakka)
1 h 10 min L, GL

Gluteeniton Välimeren piirakka (kasvis-fetapiirakka)

Punajuuri-kaurapiirakka
1 h VG

Punajuuri-kaurapiirakka

Kinkkupiirakka eli Quiche Lorraine
1 h 20 min L

Kinkkupiirakka eli Quiche Lorraine

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)
1 h L, GL

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)