Myllärin by Helsinki Mills

Mansikkaiset mokkapalat

Yllätä mielitietty, kaveri tai vaikkapa oma perhe! Leipaise klassikot tällä uudella kuorrutteella. Maistuu parhaiten hyvässä seurassa.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
45 min
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
1 h 15 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
VG
Kasvisruoka

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

1

pellillinen
pellillistä

Pohja

250 g voita
2 ½ dl kahvia
3 dl sokeria
½ dl kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
4 kpl kananmunaa

Kuorrute

100 g pakaste mansikoita
75 g voita
7 dl tomusokeria

Ohjeet

  1. Sulata rasva. Sekoita joukkoon kahvijuoma ja sokeri. Anna jäähtyä.

  2. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Siivilöi kuivat aineet voi-kahviseokseen.

  3. Lisää munat ja sekoita taikina tasaiseksi.

  4. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Jäähdytä.

  5. Valmista kuorrute. Sulata rasva kattilassa. Lisää mansikat voin joukkoon ja anna sulaa. 

  6. Soseuta mansikat voin kanssa sauvasekoittimella tasaiseksi.

  7. Siivilöi joukkoon tomusokeri. Sekoita tasaiseksi ja anna kuorrutteen tekeytyä huoneenlämmössä noin 10 minuuttia. Levitä kuorrute pohjan päälle.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
1,1 g
Proteiini
4,0 g
Energia
260,2 kcal
Hiilihydraatit
47,8 g
Rasva
15,3 g
Tyydyttynyt rasva
9,4 g
Suola
0,3 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Kaura-Omenapaistos
45 min L, VG, K

Kaura-Omenapaistos

Gluteeniton Porkkanakakku
1 h L, GL, VG

Gluteeniton Porkkanakakku

Gluteeniton Suklaapiirakka
24 h 30 min GL, V

Gluteeniton Suklaapiirakka

Mutakakku
40 min L, VG

Mutakakku