Ainesosat
Ainesosat
annosta
Ohjeet
Mureke
Mittaa kauraleseet kulhoon ja sekoita joukkoon vesi tai kerma. Anna vetäytyä 5-10 minuuttia.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää joukkoon jauheliha ja sipulit. Mausta seos suolalla, paprikajauheella, chilijauheella ja tomaattipyreellä. Sekoita seos tasaiseksi ja muotoile tasapaksuksi murekkeeksi.
Kypsennä 200-asteessa uunin keskiritilätasolla n. 30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen.
Feta-kauralisäke
Valmista sillä välin feta-kauralisäke.
Kiehauta vesi ja lisää joukkoon murennettu kasvisliemikuutio ja kaura ateria-aines. Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes kaura on sopivan kypsää. Lisää tarvittaessa vettä.
Sekoita joukkoon yrttituorejuusto ja mustapippuria myllystä. Tarkista maku. Murenna lopuksi joukkoon fetajuustoa ja runsaasti hienonnettua minttua.
Tarjoa seuraksi suolavedessä kiehautettua varsiparsakaalia tai muita kasviksia.