Ainesosat
annosta
Ohjeet
Valmista ensin vohvelitaikina. Sulata voi ja jätä jäähtymään.
Riko kananmunat kulhoon, riko rakenne ja vatkaa maito joukkoon. Lisää kaura ja sekoita tasaiseksi.
Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään ja sekoita seos munamaito-kaurapohjaan. Lisää voisula.
Anna taikinan turvota jääkaapissa noin 30 minuuttia.
Kun taikina on turvonnut, vatkaa joukkoon kuplavesi.
Valmista seuraavaksi katkaraputäyte. Vatkaa smetana kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon hienonnetut katkaravut, hienonnettu tilli, sitruunamehua, mustapippuria ja ripaus suolaa.
Kuumenna vohvelirauta, penslaa voisulalla ja paista vohvelit.
Siirrä vohvelit tarjoiluastiaan ja tarjoa raputäytteen kanssa.
Kauravohvelit sopivat täydellisesti myös makeaan herkutteluun! Tarjoile perinteisesti kermavaahdon ja marjahillon kera. Mikäli pidät hieman makeammista vohveleista, lisää taikinaan teelusikallinen sokeria ja puolita suolan määrä.