Myllärin by Helsinki Mills

Kaurainen kaalilaatikko

Kaalilaatikko kaurasta! 

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
1 h 20 min
Aktiivinen
20 min
Yhteensä
1 h 40 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

GL
Gluteeniton

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

6

annosta

1 kg valkokaalia
2 sipuli
2 rkl rypsiöljyä
400 g naudanjauhelihaa
½ tl suolaa
5 dl vettä
2 dl Myllärin Gluteenitonta Villikauraa
½ tl suolaa
mustapippuria
¾ dl siirappia
1 tl rosmariinia
3 dl vettä
2 kananmunaa

Ohjeet

  1. Kiehauta vesi ja lisää kaurajyvät ja suola. Anna kiehua hiljalleen n. 15 minuuttia.

  2. Leikkaa keräkaali ohuiksi suikaleiksi veitsellä. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna voi tai rypsiöljy paistokasarissa tai isossa kattilassa. Lisää jauheliha ja sipuli ja kääntele, kunnes jauheliha on kypsää. Mausta seos suolalla. Lisää joukkoon kaalisuikaleet ja kääntele, kunnes kaali alkaa pehmetä.

  3. Kaada kypsät kaurajyvät muiden ainesten joukkoon. Rouhi joukkoon mustapippuria. Lisää vielä siirappi, kuivatut yrtit, vesi ja kananmunat hyvin sekoittaen. Laita seos reunalliseen uunivuokaan ja kypsennä 175 asteessa uunin keskiritilätasolla n. 50 minuuttia tai kunnes kaali on sopivan pehmeää ja ylimääräinen neste haihtunut.

  4. Tarjoa puolukkasurvoksen tai -hillon kanssa.

Vinkit

Jauhelihan tilalla voit käyttää myös erilaisia kasviproteiineja.

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
0,9 g
Proteiini
6,4 g
Energia
133,9 kcal
Hiilihydraatit
10,8 g
Rasva
7,1 g
Tyydyttynyt rasva
2,2 g
Suola
0,5 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Uunikanat
1 h K

Uunikanat

Gluteeniton kinkkugalette
1 h GL

Gluteeniton kinkkugalette

Myllärin Pinaattiletut
35 min K, VG

Myllärin Pinaattiletut

Kaurajyväpuuro
1 h 45 min L, GL, VG, K

Kaurajyväpuuro