Helppo kaurainen kaalilaatikko saa täyteläisyyttä Myllärin Gluteenittomasta Pitkäjyväisestä Kaurasta. Paistettu jauheliha ja haudutettu valkokaali sekoittuvat kauranjyvien ja kananmunien kanssa täyttäväksi uuniruoaksi. Tarjoa perinteisesti puolukkahillon kanssa.
Ainesosat
Ainesosat
annosta
Ohjeet
Kiehauta vesi ja lisää kauranjyvät ja suola. Anna kiehua hiljalleen n. 15 minuuttia.
Leikkaa keräkaali ohuiksi suikaleiksi veitsellä. Kuori ja hienonna sipuli.
Kuumenna voi tai rypsiöljy paistokasarissa tai isossa kattilassa. Lisää jauheliha ja sipuli ja kääntele, kunnes jauheliha on kypsää. Mausta seos suolalla.
Lisää joukkoon kaalisuikaleet ja kääntele, kunnes kaali alkaa pehmetä.
Kaada kypsä ruokakaura muiden ainesten joukkoon. Rouhi joukkoon mustapippuria. Lisää vielä siirappi, kuivatut yrtit, vesi ja kananmunat hyvin sekoittaen.
Laita seos reunalliseen uunivuokaan ja kypsennä 175 asteessa uunin keskitasolla n. 50 minuuttia tai kunnes kaali on sopivan pehmeää ja ylimääräinen neste haihtunut.
Tarjoa puolukkasurvoksen tai -hillon kanssa.
Jauhelihan tilalla voit käyttää myös erilaisia kasviproteiineja.