Myllärin by Helsinki Mills

Kaurablinit

Herkulliset gluteenittomat blinit kaurasta!

Valmistelu

Passiivinen
10 h
Aktiivinen
15 min
Yhteensä
10 h 15 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
GL
Gluteeniton
VG
Kasvisruoka

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

4

annosta

3 ½ dl kaurajuomaa
1 kananmunan keltuainen
1 dl gluteenitonta olutta
2 kananmunan valkuaista
kirkastettua voita

Ohjeet

  1. Lämmitä kauramaito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon suola ja puolet kaurajauhoista ja jätä happanemaan huoneenlämpöön yön yli tai vähintään viideksi tunniksi.

  2. Sekoita turvonneeseen juureen keltuainen, gluteeniton olut ja loput jauhoista. Juuri ennen paistamista vaahdota valkuaiset ja kääntele ne taikinan joukkoon.

  3. Kuumenna blinipannu ja paista blinejä reilussa voissa silloin tällöin käännellen, kunnes ovat kauniin kullankeltaisia ja rapeita. Riittävän kuuma pannu takaa blinien kohoamisen ja rapeutumisen – liian kuuma polttaa ja liian kylmässä blinit imevät itseensä liikaa rasvaa.

Vinkit

Reseptilähde: Hannan Soppa -blogi

Täytevinkkejä löydät blogista.

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
0,7 g
Proteiini
1,0 g
Energia
44,6 kcal
Hiilihydraatit
6,5 g
Rasva
0,8 g
Tyydyttynyt rasva
0,1 g
Suola
0,1 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Maukas piirakka kaurarouhepohjalla
45 min L, GL, VG

Maukas piirakka kaurarouhepohjalla

Myllärin Mango-kaurasalaatti
35 min L, VG, V

Myllärin Mango-kaurasalaatti

Lämmin kaura-halloumi­juustosalaatti
30 min K

Lämmin kaura-halloumi­juustosalaatti

Munakoiso-kaurabowl
1 h

Munakoiso-kaurabowl