Ainesosat
Ainesosat
annosta
Ohjeet
Valmistusohje
Aloita leikkaamalla kesäkurpitsat pituussuunnassa viipaleiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Ruskista jauheliha pannulla tilkassa rypsiöljyä. Lisää hienoksi hakattu sipuli, valkosipuli, pitkäjyväinen kaura ja kuullota hetki.
Lisää tomaattipyre ja tomaattimurska, anna porista miedolla lämmöllä, kunnes kaura on hieman pehmennyt, mausta suolalla ja mustapippurilla.
Valkokastike
Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää puolet maidosta, kuumenna ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito ja keitä parin minuutin ajan koko ajan sekoittaen.
Lisää lopuksi suola ja puolet juustoraasteesta.
Lasagnen kokoaminen
Voitele uunivuoka.
Kaada vuoan pohjalle jauhelihakastiketta ja lisää päälle valkokastiketta. Tämän jälkeen lisää kesäkurpitsaviipaleita. Kaada viipaleiden päälle jauheliha sekä juustokastiketta. Toista tämä toisen kerran. Viimeisen kesäkurpitsakerroksen päälle lisätään juustokastiketta.
Paista 160 asteessa noin 30 minuuttia, jonka jälkeen lisää pinnalle loput juustoraasteesta ja jatka paistamista 180 asteessa 10 minuuttia.
Tässä reseptissä puolet jauhelihasta on korvattu kauralla. Voit halutessasi tehdä kauralasagnesta myös herkulliseen kasvisversion tuplaamalla kauran määrän ja jättämällä jauhelihan pois. Kokeile myös perinteisempää lasagnea lisäämällä kerrosten väliin pastalevyjä!