Myllärin by Helsinki Mills

Kaakaojäätelökeksit

Nopeasti valmistuvat pehmeät gluteenittomat kaakaokeksit sopivat mainiosti jäätelön kanssa nautittavaksi. Valitse mieluisa jäätelö väliin, koristele strösseleillä ja herkuttele!

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
10 min
Aktiivinen
10 min
Yhteensä
20 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

GL
Gluteeniton

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

6


12 keksiä yhteensä

3 rkl kaakaojauhetta
⅓ tl ruokasoodaa
⅓ tl suolaa
50 g voita
½ dl sokeria
½ dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kpl kananmunaa
strösseleitä ja jäätelöä maun mukaan

Ohjeet

  1. Lämmitä uuni 180 asteeseen.

    Sekoita kuivat aineet: gluteeniton jauhoseos, kaakaojauhe, ruokasooda ja suola.

    Yhdistä toisessa kulhossa kauhalla tahnaksi pehmeä voi, sokerit ja kananmuna.

    Siivilöi kuivat aineet voi-sokeri-munaseokseen ja sekoita taikina tasaiseksi kauhalla.

    Ota taikinaa parin ruokalusikallisen verran per keksi ja muotoile pieneksi palloksi. Halutessasi voit tehdä kekseistä ohuempia ja halkaisijaltaan suurempia, jolloin paistoaika muuttuu hieman lyhyemmäksi.

    Paista keksejä 8-10 minuuttia. Kopauta uunipeltiä keittiön tasolle, jotta keksit painuvat hieman.

     

  2. Anna keksien jäähtyä, täytä ne jäätelöllä ja koristele reunat strösselillä. Laita keksit vielä pakastimeen jähmettymään pariksi tunniksi, jotta jäätelö pysyy paremmin keksien välissä jokaisella puraisulla.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
2,5 g
Proteiini
5,2 g
Energia
376,3 kcal
Hiilihydraatit
51,7 g
Rasva
15,9 g
Tyydyttynyt rasva
9,3 g
Suola
1,1 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Myllärin Kauraiset Myslipatukat
2 h 15 min L, GL, K

Myllärin Kauraiset Myslipatukat

Rocky Road
1 h 15 min L, M

Rocky Road

Gluteeniton Brownies
40 min L

Gluteeniton Brownies

Gluteenittomat valkosuklaa-karpalokeksit
30 min L, GL

Gluteenittomat valkosuklaa-karpalokeksit