Ainesosat
Ainesosat
12 keksiä yhteensä
Ohjeet
Lämmitä uuni 180 asteeseen.
Sekoita kuivat aineet: gluteeniton jauhoseos, kaakaojauhe, ruokasooda ja suola.
Yhdistä toisessa kulhossa kauhalla tahnaksi pehmeä voi, sokerit ja kananmuna.
Siivilöi kuivat aineet voi-sokeri-munaseokseen ja sekoita taikina tasaiseksi kauhalla.
Ota taikinaa parin ruokalusikallisen verran per keksi ja muotoile pieneksi palloksi. Halutessasi voit tehdä kekseistä ohuempia ja halkaisijaltaan suurempia, jolloin paistoaika muuttuu hieman lyhyemmäksi.
Paista keksejä 8-10 minuuttia. Kopauta uunipeltiä keittiön tasolle, jotta keksit painuvat hieman.
Anna keksien jäähtyä, täytä ne jäätelöllä ja koristele reunat strösselillä. Laita keksit vielä pakastimeen jähmettymään pariksi tunniksi, jotta jäätelö pysyy paremmin keksien välissä jokaisella puraisulla.