Myllärin by Helsinki Mills

Jouluinen Suklaakakku (48 tuntia)

Joulu tulee ja siihen on kiva valmistautua etukäteen. Tämä kakku kaipaa vähintään kaksi vuorokautta aikaa valmistukeen, mutta sietää se levätä hieman kauemminkin. Voit valmistaa Joulun jälkiruoan jo hyvissä ajoin stressin alta pois.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
47 h 30 min
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
48 h

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
VG
Kasvisruoka

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

1

kakku

300 g voita
300 g tummaa suklaata
300 g tomusokeria
5 kpl kananmunaa
2 tl kanelia

Ohjeet

  1. Mittaa kulhoon voi, tumma suklaa ja tomusokeri. Laita vesihauteeseen sulamaan. 

  2. Lisää sulaneeseen seokseen kananmunat yksitellen.

  3. Lisää lopuksi Myllärin Leivontakarkeat Vehnäjauhot ja kaneli.

  4. Laita kakkutaikina leivinpaperoituun kakkuvuokaan. Halkaisijaltaan noin 21 cm. Peitä tuorekelmulla ja laita jääkaappiin kahdeksitoista tunniksi.

  5. Kuumenna uuni 140 C asteeseen. Poista kakkutaikinan päältä tuorekelmu ja paista kakkua 30-40 minuuttia. Kakku saa kevyen paistopinnan.

  6. Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi. Siirrä kakku jääkaappiin lepäämään neljäksi tunniksi. Siirrä kakku seuraavaksi pakastimeen ja anna olla vähintään yön yli. 

  7. Ota kakku muutama tunti ennen tarjoilua huoneenlämpöön temperoitumaan. Leikkaa jäisenä annospaloiksi.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
1,5 g
Proteiini
5,3 g
Energia
350,6 kcal
Hiilihydraatit
42,4 g
Rasva
28,0 g
Tyydyttynyt rasva
16,3 g
Suola
0,4 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Gluteeniton Suklaapiirakka
24 h 30 min GL, V

Gluteeniton Suklaapiirakka

Gluteenittomat Suklaakuppikakut
50 min L, GL

Gluteenittomat Suklaakuppikakut

Jouluinen Suklaakakku (16 tuntia)
16 h L, VG

Jouluinen Suklaakakku (16 tuntia)

Jouluinen suklaakakku (1 tunti)
1 h L, VG

Jouluinen suklaakakku (1 tunti)