Joulu tulee ja siihen on kiva valmistautua etukäteen. Tämä kakku kaipaa vähintään kaksi vuorokautta aikaa valmistukeen, mutta sietää se levätä hieman kauemminkin. Voit valmistaa Joulun jälkiruoan jo hyvissä ajoin stressin alta pois.
Ainesosat
Ainesosat
kakku
Ohjeet
Mittaa kulhoon voi, tumma suklaa ja tomusokeri. Laita vesihauteeseen sulamaan.
Lisää sulaneeseen seokseen kananmunat yksitellen.
Lisää lopuksi Myllärin Leivontakarkeat Vehnäjauhot ja kaneli.
Laita kakkutaikina leivinpaperoituun kakkuvuokaan. Halkaisijaltaan noin 21 cm. Peitä tuorekelmulla ja laita jääkaappiin kahdeksitoista tunniksi.
Kuumenna uuni 140 C asteeseen. Poista kakkutaikinan päältä tuorekelmu ja paista kakkua 30-40 minuuttia. Kakku saa kevyen paistopinnan.
Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi. Siirrä kakku jääkaappiin lepäämään neljäksi tunniksi. Siirrä kakku seuraavaksi pakastimeen ja anna olla vähintään yön yli.
Ota kakku muutama tunti ennen tarjoilua huoneenlämpöön temperoitumaan. Leikkaa jäisenä annospaloiksi.