Ainesosat
uunipellillinen
Ohjeet
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Yhdistä kulhossa gluteenittomat jauhot ja suola. Nypi käsin joukkoon voi ja lisää maitorahka. Sekoita taikina tasaiseksi ja painele se leivinpaperilla vuoratun uunipellin pohjalle.
Paista jauheliha tai kasvisjauhis pannulla kypsäksi. Lisää joukkoon pilkottu sipuli ja kuumaan veteen sekoitettu liemikuutio. Paista vielä muutama minuutti, kunnes sipuli pehmenee hieman.
Mausta jauheliha paprikalla, juustokuminalla, oreganolla, pippureilla ja suolalla.
Levitä jauheliha tasaisesti piirakkapohjan päälle lastalla painellen. Ripottele jauhelihan päälle n. 150 g juustoraastetta. Asettele osa tomaattisiivuista piirakan päälle. Lisää vielä n. 100 g juustoraastetta ja muutama tomaattisiivu.
Paista piirakkaa uunissa n. 25 minuuttia tai kunnes juustoraaste ja piirakan reunat ovat kullanruskeita.
Koristele piirakka vielä tuoreella oreganolla – se antaa myös lisämakua piirakkaan.