Ramen tyyppinen maukas itämaisia vivahteita huokuva keittopohja, jossa kevyesti höyrytettyjä kasviksia. Perinteiset nuudelit korvataan lempeän tulisesti maustetutta kauralla, pähkinöillä tai auringonkukansiemenillä ja korianterilla.
Ainesosat
kg
saanto
Ohjeet
Liemen valmistus
Kuumenna öljy padassa. Kuullota sipuli, valkosipuli ja inkivääri.
Lisää punainen currytahna ja freesaa hetki, kunnes aromit vapautuvat.
Kaada joukkoon kookosmaito, vesi ja kasvisliemijauhe.
Lisää soijakastike, kalakastike, sokeri ja limemehu.
Sekoita ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
Kasvisten valmistus
Höyrytä kaikki vihannekset uunissa kevyesti n.7–10 min, jotta ne säilyttävät rapeutensa.
Mikäli käytetään kanaa, lisää kypsä, suikaloitu kana keittoon tässä vaiheessa.
· 600 g kypsää kana
Lisää kasvikset keittoon ihan loppuvaiheessa, että pysyvät rapeina ja ehjinä.
Paahdettu kauralisuke
Mittaa 1/2 65 GN-vuokaan kaura ja vesi. Keitä höyrytoiminnolla uunissa 20min. Levitä kypsä kaura 1/1 GN vuokaan ja paahda uunissa 180 astetta n.15-20 min. Kauran voi kypsentää ja paahtaa helposti valmiiksi jo edellisenä päivänä.
Sekoita paahdettu kaura, korianteri, chili ja suola keskenään, annan maustua kylmässä n.30 min.
Tarjoilu
Annostele keitto kulhoihin ja lisää pinnalle paahdettua kauraa, tuoretta korianteria, viipaloitua
punaista chiliä ja pähkinöitä/auringonkukansiemeniä. Ripottele päälle ripaus suolaa ja tarjoile heti.