Myllärin by Helsinki Mills

Itämainen kookos-curry-kasviskeitto

Ramen tyyppinen maukas itämaisia vivahteita huokuva keittopohja, jossa kevyesti höyrytettyjä kasviksia. Perinteiset nuudelit korvataan lempeän tulisesti maustetutta kauralla, pähkinöillä tai auringonkukansiemenillä ja korianterilla.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
30 min
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
1 h

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
GL
Gluteeniton

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

5

kg
saanto

Ainekset Ramen-liemi

1 dl rypsiöljyä
450 g pakaste sipulikuutiota
100 g valkosipulinkynttä
75 g inkivääriä
punaista currytahnaa
1 ½ l kookosmaitoa
1 ½ l vettä
55 g kasvisliemijauhetta
1 ½ dl gluteenitonta soijakastiketta
¾ dl kalakastiketta
45 g sokeria
1 ½ dl limen mehu

Keiton kasvikset

400 g paprika tuore, suikale
300 g herneitä
400 g vihreää pakaste papua paloina
600 g paksoita suikaleina

Pinnalle

4 ½ dl vettä
50 g korianteria
40 g chiliä ohueksi viipaloituna
10 g suolaa

Ohjeet

Liemen valmistus

  1. Kuumenna öljy padassa. Kuullota sipuli, valkosipuli ja inkivääri.

    Lisää punainen currytahna ja freesaa hetki, kunnes aromit vapautuvat.

    Kaada joukkoon kookosmaito, vesi ja kasvisliemijauhe.

    Lisää soijakastike, kalakastike, sokeri ja limemehu.

    Sekoita ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Kasvisten valmistus

  1. Höyrytä kaikki vihannekset uunissa kevyesti n.7–10 min, jotta ne säilyttävät rapeutensa.

    Mikäli käytetään kanaa, lisää kypsä, suikaloitu kana keittoon tässä vaiheessa.

    ·       600 g kypsää kana 

    Lisää kasvikset keittoon ihan loppuvaiheessa, että pysyvät rapeina ja ehjinä.

Paahdettu kauralisuke

  1. Mittaa 1/2 65 GN-vuokaan kaura ja vesi. Keitä höyrytoiminnolla uunissa 20min. Levitä kypsä kaura 1/1 GN vuokaan ja paahda uunissa 180 astetta n.15-20 min. Kauran voi kypsentää ja paahtaa helposti valmiiksi jo edellisenä päivänä. 

    Sekoita paahdettu kaura, korianteri, chili ja suola keskenään, annan maustua kylmässä n.30 min.

Tarjoilu

  1. Annostele keitto kulhoihin ja lisää pinnalle paahdettua kauraa, tuoretta korianteria, viipaloitua

    punaista chiliä ja pähkinöitä/auringonkukansiemeniä. Ripottele päälle ripaus suolaa ja tarjoile heti.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
1,4 g
Proteiini
2,5 g
Energia
100,3 kcal
Hiilihydraatit
7,2 g
Rasva
6,6 g
Tyydyttynyt rasva
4,3 g
Suola
1,1 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Halloumibowl
20 min GL, VG, K

Halloumibowl

Parmesankauratto
35 min L, GL, VG, K

Parmesankauratto

Gluteenittomat Kaurasämpylät
55 min L, GL, VG, M, K, V

Gluteenittomat Kaurasämpylät

Sienestäjän kermainen kanakeitto
35 min

Sienestäjän kermainen kanakeitto