Myllärin by Helsinki Mills

Gluteenittomat suklaaleivokset

Leivo herkulliset gluteenittomat näyttävät suklaaleivokset vaikka ystävänpäivän kunniaksi!

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
20 min
Aktiivinen
1 h
Yhteensä
1 h 20 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
GL
Gluteeniton

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

14

annosta

Ainekset

½ dl Myllärin Gluteenittomia Kauraleseitä
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
4 kpl isoa kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl vettä

Täyte

2 dl vispikermaa
300 g maitosuklaata

Kostustus

½ dl maitoa

Päälle

2 dl vispikermaa
3 tl vanilliinisokeria
elintarvikeväriä

Ohjeet

Valmistusohje

  1. Mittaa kaurajauho, kauralese, kaakaojauhe sekä leivinjauhe kulhoon ja sekoita ne keskenään. Vatkaa toisessa kulhossa kananmunat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada se koko ajan vatkaten munavaahdon joukkoon. Lisää vielä kuivat aineet vaahdon joukkoon ja nostele taikina tasaiseksi.

  2. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai uunivuokaan (koko noin 30 cm x 33 cm) ja paista 175 asteessa noin 15 minuutin ajan. Kumoa kypsä pohja puhtaan leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Poista jäähtyneestä pohjasta paiston aikana pohjalla ollut leivinpaperi.

  3. Valmista täyte pilkkomalla suklaa pieneen kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa lähes kiehuvaksi. Älä kuitenkaan keitä kermaa. Kaada kuuma kerma suklaan päälle ja anna seoksen seistä noin viiden minuutin ajan. Sekoita seosta sen jälkeen niin, että saat siitä tasaisen suklaakerman. Laita seos jääkaappiin ja anna sen jäähtyä jääkaappikylmäksi.

Leivosten kasaaminen

  1. Vatkaa suklaakerma vaahdoksi ja lusikoi pursotuspussiin. Vatkaa myös kerma vaahdoksi yhdessä vaniljasokerin kanssa. Värjää halutessasi kerma elintarvikeväreillä tai vaikka punajuurinesteellä. Lusikoi kermat pursotuspusseihin, joissa on erilaisia pursotusteriä.

  2. Leikkaa jäähtyneestä leivospohjasta reunat siisteiksi. Mittaa sen jälkeen pohja ja leikkaa se neljääntoista yhtä suureen osaan (noin 4 x 13 cm palasia). Kostuta pohjapalat maidolla pullasutia apuna käyttäen. Nosta leivosten pohjapalat varovasti tarjoiluastialle tai tarjottimelle. Pursota suklaatäytettä jokaiselle pohjalle. Nosta täytteen päälle toinen pohjakerros. Pursota kerma leivosten päälle haluamallasi tavalla. Voit käyttää täytteestä mahdollisesti ylijäänyttä suklaatäytettä myös koristelussa.

Ostoslistalle

Vinkit

Voit koristella leivokset haluamallasi tavalla pursotuspussia ja erilaisia pursotusteriä käyttämällä. Jos sinulta ei löydy välineitä pursottamiseen, voit myös levittää täytteen ja päälle tulevan kermavaahdon veitsellä tasaiseksi kerrokseksi. Tällöin pohja kannattaa leikata kahteen osaan ja levittää täyte toisen puolikkaan päälle. Nosta toinen pohjakerros täytteen päälle ja kuorruta kermavaahdolla. Leikkaa kakku vasta tämän jälkeen sopivan kokoisiksi leivoksiksi. Voit käyttää koristeluun myös erilaisia sokerikoristeita, mutta muista tarkistaa että kaikki käyttämäsi tuotteet ovat gluteenittomia.

Resepti: Pullahiiren Leivontanurkka -blogi

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
2,1 g
Proteiini
6,5 g
Energia
305,3 kcal
Hiilihydraatit
31,5 g
Rasva
16,8 g
Tyydyttynyt rasva
9,0 g
Suola
0,2 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Gluteeniton Unelmakakku eli Suklaakakku vadelmavaahdolla
3 h 10 min

Gluteeniton Unelmakakku eli Suklaakakku vadelmavaahdolla

Gluteenittomat Mokkapalat
1 h 30 min L, GL, VG

Gluteenittomat Mokkapalat

Gluteeniton Porkkanakakku
1 h L, GL, VG

Gluteeniton Porkkanakakku

Kakkupohja täytekakkuun
55 min

Kakkupohja täytekakkuun