Myllärin by Helsinki Mills

Gluteeniton Vohvelikakku

Tästä juhliin, kuin juhliin sopivaa purtavaa. Marjojen raikkaus ja vohvelien rapeus yhdessä takaavat makunautinnon.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
1 h 30 min
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
2 h

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
GL
Gluteeniton
VG
Kasvisruoka

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

1

kakku

Vohvelit

5 dl vettä tai maitoa
15 g hiivaa

Mascarpone-vadelmamousse

500 g mascarponejuustoa
2 ½ dl tomusokeria
250 g tuoreita vadelmia
3 dl kuohukermaa

Täytteeksi

300 g tuoreita mansikoita
150 g tuoretta pensasmustikkaa

Ohjeet

  1. Valmista ensin vohvelit. Sekoita hiiva nesteeseen ja lisää jauhot. Anna taikinan kohota n.30 min. Paista kuumalla vohveliraudalla rapeiksi. Jätä vohvelit huoneenlämpöön jäähtymään.

  2. Valmista mascarpone-vadelmamousse. Mittaa mascarponejuusto ja tomusokeri kulhoon. Vaahdota. Lisää joukkoon tuoreet vadelmat ja sekoita vispilällä vadelmat "rikki". Vaahdota toisessa kulhossa kuohukerma kovaksi vaahdoksi ja nostele hellästi joukkoon.

  3. Kasaa kakku. Aseta pohjaksi vohveli. Lisää päälle mascarpone-vadelmamoussea. Aseta päälle vohveli. Toista, että saat ainakin kolme mousse kerrosta kakkuun.

  4. Ripottele kakun päälle mansikoita ja pensasmustikoita. Tarjoile.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
1,4 g
Proteiini
2,7 g
Energia
169,2 kcal
Hiilihydraatit
16,6 g
Rasva
12,7 g
Tyydyttynyt rasva
8,2 g
Suola
0,2 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Gluteenittomat suklaaleivokset
1 h 20 min L, GL

Gluteenittomat suklaaleivokset

Juustokakku marjamelballa
23 h 30 min GL

Juustokakku marjamelballa

Gluteeniton Unelmakakku eli Suklaakakku vadelmavaahdolla
3 h 10 min

Gluteeniton Unelmakakku eli Suklaakakku vadelmavaahdolla

Gluteeniton Appelsiinikeikauskakku
1 h L, GL, VG

Gluteeniton Appelsiinikeikauskakku