Gluteeniton välimeren piirakka hurmaa rouheisella pohjallaan ja mehevällä täytteellään. Ravitseva piirakka sopii mainiosti niin illanistujaisiin, lounaaksi kuin välipalaksikin.
Testaa piirakasta eri versioita vaihtamalla paprika vaikkapa parsakaaliin, kukkakaaliin tai muuhun sesongin kasvikseen!
Ainesosat
piirakka
Ohjeet
Pohja
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Sekoita yhteen Myllärin Hapanleipäaines sekä suola. Nypi joukkoon pehmeä voi ja vaivaa taikina tasaiseksi. Sekoita lopuksi joukkoon maitorahkaa, kunnes taikina on kiinteää ja helposti paineltavissa vuoan pohjalle ja reunoille.
Painele taikina n. 22 x 28 cm leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle ja reunoille.
Täyte
Sekoita kulhossa kermaviili, kananmuna, juustoraaste, basilika, oregano, suola ja pippuri sekä juuri paistetut sipuli- ja paprikapalat.
Levitä täyte tasaisesti pohjan päälle.
Asettele täytteen päälle kirsikkatomaatit ja oliivit ja murustele vielä fetaa tasaisesti.
Paista uunissa n.35 minuuttia tai kunnes reunat ovat ruskistuneet ja piirakan pinta saa kullanruskeaa väriä.