Myllärin by Helsinki Mills

Gluteeniton Välimeren piirakka (kasvis-fetapiirakka)

Gluteeniton välimeren piirakka hurmaa rouheisella pohjallaan ja mehevällä täytteellään. Ravitseva piirakka sopii mainiosti niin illanistujaisiin, lounaaksi kuin välipalaksikin. 

Testaa piirakasta eri versioita vaihtamalla paprika vaikkapa parsakaaliin, kukkakaaliin tai muuhun sesongin kasvikseen!

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
40 min
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
1 h 10 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
GL
Gluteeniton

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

1

piirakka

Pohja

½ tl suolaa
150 g laktoositonta voita huoneenlämpöistä
½ dl maitorahkaa

Täyte

1 kpl sipuli
1 kpl paprika suippo
rypsiöljyä paistamiseen
200 g kermaviiliä
2 kpl kananmunaa
150 g juustoraastetta
2 rkl basilikaa silputtuna
2 tl oreganoa
⅓ tl suolaa
mustapippuria rouhittuna
100 g kirsikkatomaatteja ohuina siivuina
½ dl oliiveja pilkottuna
50 g feta-juustoa

Ohjeet

Pohja

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

  2. Sekoita yhteen Myllärin Hapanleipäaines sekä suola. Nypi joukkoon pehmeä voi ja vaivaa taikina tasaiseksi. Sekoita lopuksi joukkoon maitorahkaa, kunnes taikina on kiinteää ja helposti paineltavissa vuoan pohjalle ja reunoille.

  3. Painele taikina n. 22 x 28 cm leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte

  1. Sekoita kulhossa kermaviili, kananmuna, juustoraaste, basilika, oregano, suola ja pippuri sekä juuri paistetut sipuli- ja paprikapalat.

  2. Levitä täyte tasaisesti pohjan päälle.

  3. Asettele täytteen päälle kirsikkatomaatit ja oliivit ja murustele vielä fetaa tasaisesti.

  4. Paista uunissa n.35 minuuttia tai kunnes reunat ovat ruskistuneet ja piirakan pinta saa kullanruskeaa väriä.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
3,6 g
Proteiini
7,8 g
Energia
247,8 kcal
Hiilihydraatit
12,0 g
Rasva
18,0 g
Tyydyttynyt rasva
11,0 g
Suola
0,8 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)
1 h L, GL

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)

Sitruunainen tofu-kasviskeitto kauralla
30 min GL, V

Sitruunainen tofu-kasviskeitto kauralla

Punajuuri-kaurapiirakka
1 h VG

Punajuuri-kaurapiirakka

Gluteeniton reikäleipä
1 h 20 min L, GL, VG, M, K, V

Gluteeniton reikäleipä