Myllärin by Helsinki Mills

Gluteeniton Tuuloman Torttu

Klassikkotorttu onnistuu helposti gluteenittomana Myllärin Gluteenittomasta Vaaleasta Jauhoseoksesta leivottuna. Nauti tämä lastenjuhlien suosikkiherkku runsailla strösseleillä koristeltuna.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
30 min
Aktiivinen
20 min
Yhteensä
50 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
GL
Gluteeniton

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

1

pellillinen

Torttu

150 g vähäsuolaista voita
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
3 kpl kananmunaa
2 ½ dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 dl maitoa

Kuorrute

50 vähäsuolaista voita
3 rkl kahvia
2 rkl kaakaojauhetta
4 dl tomusokeria
strösseleitä

Ohjeet

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

  2. Sulata voi.

  3. Yhdistä kulhossa gluteeniton jauhoseos, leivinjauhe ja suola.

  4. Vatkaa toisessa kulhossa munat ja sokeri vaahdoksi.

  5. Siivilöi kuivat aineet muna-sokerivaahtoon ja kääntele lopuksi joukkoon maito ja sulatettu voi.

  6. Kaada taikina uunipellille ja paista 15 minuuttia.

  7. Sulata voi kuorrutetta varten. Sekoita se kahvin, kaakaon ja tomusokerin kanssa tasaiseksi.

  8. Levitä kuorrute hieman jäähtyneen pohjan päälle ja koristele torttu värikkäillä strösseleillä.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
0,8 g
Proteiini
3,5 g
Energia
265,8 kcal
Hiilihydraatit
55,5 g
Rasva
11,7 g
Tyydyttynyt rasva
7,0 g
Suola
0,7 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Gluteeniton Suklaapiirakka
24 h 30 min GL, V

Gluteeniton Suklaapiirakka

Gluteenittomat suklaaleivokset
1 h 20 min L, GL

Gluteenittomat suklaaleivokset

Kakkupohja täytekakkuun
55 min

Kakkupohja täytekakkuun

Kaura-Omenapaistos
45 min L, VG, K

Kaura-Omenapaistos