Myllärin by Helsinki Mills

Gluteeniton sienipiiras

 Erittäin nopea ja helposti käsiteltävä sienipiirakan pohja syntyy Myllärin Gluteenittomilla Pizzajauhoilla!

Valmistelu

Passiivinen
30 min
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
1 h

Arvostele

Ladataan...

Ainesosat

8

annosta

Ainekset

Pohja

1 ¾ dl vettä
nokare hiivaa (herneen kokoinen)
⅓ dl rypsiöljyä

Täyte

½ l sieniä esim. herkkutatteja tai suppilovahveroita
1 sipuli
100 g sinihomejuustoa
2 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
1 dl juustoraastetta

Ohjeet

  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen.

    Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, öljy ja n. puolet jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhoista ja vaivaa taikinaa n. 5 minuuttia. 

    Taputtele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille, pistele haarukalla ja esipaista uunissa n. 10 minuuttia.

  2. Paista sillä välin sienistä neste pois kuumalla pannulla, lisää öljyä tai voita ja pilkottu sipuli ja paistele muutaman minuutin ajan. Levitä sienet ja sipuli pohjataikinan päälle. Murusta joukkoon sinihomejuustoa. Vatkaa kananmunat ja kerma erillisessä kulhossa ja kaada vuokaan. Ripottele pinnalle vielä juustoraastetta.

  3. Paista 225-asteisessa uunissa vielä 20 minuuttia.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
0,0 g
Proteiini
4,1 g
Energia
276,6 kcal
Hiilihydraatit
1,2 g
Rasva
28,8 g
Tyydyttynyt rasva
16,3 g
Suola
0,3 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Maukas piirakka kaurarouhepohjalla
45 min L, GL, VG

Maukas piirakka kaurarouhepohjalla

Punajuuri-kaurapiirakka
1 h VG

Punajuuri-kaurapiirakka

Kaura-kurpitsarisotto
1 h L, VG, K

Kaura-kurpitsarisotto

Myllärin Mango-kaurasalaatti
35 min L, VG, V

Myllärin Mango-kaurasalaatti