Gluteeniton jouluinen täytekakku on suussasulava yhdistelmä pehmeää piparkakkua, herkullista piparkakkumausteella maustettua tuorejuustokreemiä sekä raikkaita puolukoita. Koristele kakku tunnelmalliseksi gluteenittomilla piparkakuilla ja puolukoilla.
Ainesosat
kakku
Ohjeet
Lämmitä uuni 180 asteeseen ja vuoraa kaksi 18 cm irtopohjavuoan pohjaa ja reunat leivinpaperilla.
Sekoita kulhossa jauhoseos, leivinjauhe, ruokasooda, mausteet ja suola.
Vispaa toisessa kulhossa sokeri, munat, piimä ja öljy.
Yhdistä kuivat aineet nesteeseen ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina kahteen vuokaan ja paista uunin alatasolla 30 minuuttia.
Anna kakkupohjien jäähtyä vuoassa.
Vatkaa yhteen kuorrutteen ainekset.
Kun kakkupohjat ovat jäähtyneet irrota ne vuoasta ja halkaise kahtia.
Levitä tuorejuustokreemiä noin 1,5 dl per kerros ja ripottele päälle puolukoita. Toista, kunnes kaikki kerrokset ovat valmiina. Kuorruta vielä päällimmäinen kerros ja kakun reunoja jäljellä olevalla kuorrutteella.
Koristele kakku piparkakuilla, puolukoilla, puolukanvarvuilla sekä tomusokerilla.