Ainesosat
Uunipellillinen
Ohjeet
Vaahdota munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi nuolijalla. Sekoita joukkoon vielä sulatettu rasva sekä kerma tai maito. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai reilunkokoiseen reunalliseen uunivuokaan.
Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi. Laita omenalohkot taikinan päälle ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria.
Paista piirasta 225-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.
Tarjoa piiraan seuraksi halutessasi vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa.
Voit halutessasi korvata kerman maidolla.
Mikäli haluat valmistaa piiraan pyöreään piirasvuokaan, jonka halkaisija on 24-26 cm, puolita reseptin ainekset.