Myllärin by Helsinki Mills

Gluteeniton Omenapiiras

Kuohkea omenapiiras on upea syysleivonnainen. Voit vaihtaa omenat myös marjoihin, jolloin saat jokaiseen vuodenaikaan erilaisia leivonnaisia. Tämä pohjataikina sopii kaikenlaisiin makeisiin piirakoihin.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
30 min
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
1 h

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
GL
Gluteeniton

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

1


Uunipellillinen

Pohja

4 kpl kananmunaa
1 ½ dl fariinisokeria
1 ½ dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 ½ dl Myllärin Gluteenittomia Kauraleseitä
2 tl leivinjauhetta
100 g laktoositonta voita , laktoositon, sulatettua
1 dl kuohukermaa , laktoositon

Pinnalle

6 kpl omenaa
kanelia
sokeria

Ohjeet

  1. Vaahdota munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi nuolijalla. Sekoita joukkoon vielä sulatettu rasva sekä kerma tai maito. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai reilunkokoiseen reunalliseen uunivuokaan.

  2. Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi. Laita omenalohkot taikinan päälle ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria.

  3. Paista piirasta 225-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.

  4. Tarjoa piiraan seuraksi halutessasi vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa.

Ostoslistalle

Vinkit

Voit halutessasi korvata kerman maidolla.

Mikäli haluat valmistaa piiraan pyöreään piirasvuokaan, jonka halkaisija on 24-26 cm, puolita reseptin ainekset.

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
2,1 g
Proteiini
3,1 g
Energia
171,9 kcal
Hiilihydraatit
22,1 g
Rasva
7,4 g
Tyydyttynyt rasva
4,0 g
Suola
0,2 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Kaurainen banaani­pannukakku
35 min L, GL, VG

Kaurainen banaani­pannukakku

Kuningatarpiirakka
45 min GL, VG

Kuningatarpiirakka

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)
1 h L, GL

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)

Kauravohvelit
1 h L, GL, VG

Kauravohvelit