Myllärin by Helsinki Mills

Gluteeniton näkkileipä

Rapeaa, herkullista, gluteenitonta. Siinäpä se. Voit hyvin raastaa joukkoon omenan sijaan vaikka päärynän.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
45 min
Aktiivinen
15 min
Yhteensä
1 h

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
GL
Gluteeniton
VG
Kasvisruoka
M
Maidoton
K
Kananmunaton
V
Vegaani

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

2

pellillistä

1 dl vettä
1 kpl omenaa (raasteena)
1 tl suolaa
2 rkl Rypsiöljy, kylmäpuristettu

Ohjeet

  1. Sekoita raastettu omena, vesi, kaurahiutaleet, suola ja öljy keskenään. 

  2. Lisää kaurajauhot ja sekoita tasaiseksi.

  3. Kauli tai taputtele taikina leivinpaperin päällä ohueksi levyksi. Voit halutessasi leikata veitsellä palasiksi ennen paistoa.

  4. Paista 225 asteisessa uunissa n. 15 min.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
5,8 g
Proteiini
6,8 g
Energia
227,7 kcal
Hiilihydraatit
30,1 g
Rasva
7,6 g
Tyydyttynyt rasva
0,9 g
Suola
1,0 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Gluteeniton vuokaleipä
1 h 45 min L, GL, VG, M, K, V

Gluteeniton vuokaleipä

Kaurahiutalesämpylät
1 h 15 min L, VG, M, K, V

Kaurahiutalesämpylät

Pähkinäsämpylät
1 h 15 min L, VG, M, K, V

Pähkinäsämpylät

Kaurainen Focaccia
1 h 30 min L, VG, M, K, V

Kaurainen Focaccia