Tillillä maustettu kaurasalaatti ja pikkelöidyt juurekset

30-60 min. | Keskitaso

  • Ruoanlaitto
  • Kasvisruoka
Ainekset
Tillillä maustettu kaura:
1 ruukku tuoretta tilliä
1,5 dl rypsiöljy
4 dl Myllärin Pitkäjyväistä Kauraa
suolaa ja mustapippuria
Pikkelöidyt juurekset:
200 g kuorittua porkkanaa
200 g kuorittua keltajuurta
200 g kuorittua raitajuurta
2 kpl varsisellerin oksaa kuorittuna
2 dl väkiviinaetikkaa
4 dl sokeria
6 dl vettä
1 tl suolaa
2 kpl laakerinlehteä
3 kpl maustepippuria
1 kpl tähtianis
Savustettu ranskankerma:
300 g ranskankermaa (rasvapitoisuus vähintään 28 %)
1 tl suola
Valmistusohje

Tillillä maustettu kaura

Käsittele ensin tilli. Ota koristelua varten tillin kauneimmista latvoista 15-20 kpl talteen. Voit säilyttää näitä kylmässä vedessä. Pilko loput tillistä ja laita rypsiöljyn kanssa tehosekoittimeen. Soseuta tilliä rypsiöljyn kanssa muutama minuutti. Laita tilliöljy sivuun. Keitä Myllärin Pitkäjyväinen Kaura paketin ohjeiden mukaan kypsäksi. Huuhtele ja valuta kypsä kaura hyvin. Sekoita tilliöljy Myllärin Pitkäjyväisen Kauran kanssa. Mausta oman maun mukaan kaura suolalla ja mustapippurilla. Jätä kylmään marinoitumaan.

Pikkelöidyt juurekset

Pilko porkkana, keltajuuri ja raitajuuri kauranjyvän kokoisiksi paloiksi. Laita jokainen juures omaan astiaan. Pilko varsiselleri puolikuun muotoon ja laita omaan rasiaan. Valmista seuraavaksi mausteliemi mittaamalla loput ainekset kattilaan ja kiehauttamalla. Jaa mausteliemi kuumana juuresten ja varsisellerin päälle. Anna hetki seistä pöydällä. Laita kylmään marinoitumaan.

Savustettu ranskankerma

Laita savustuspönttöön savustuspuru. Laita ranskankerma kuumennuksen kestävään astiaan. Kuumenna savustuspönttö savuavaksi. Päästä ensin tummimmat savuista pois. Lisää tämän jälkeen ranskankerma savustuspönttöön, sulje kansi ja ota savustuspönttö kuumennukselta pois. Anna ranskankerman maustua 3-5 minuuttia savustuspöntössä. Nosta ranskankerma pois ja mausta suolalla. Laita kylmään ja vaahdota ennen tarjoilua.

Tarjoilu

Valuta tarjoilua varten juurekset ja varsiselleri hyvin siivilässä. Sekoita juurekset ja varsiselleri marinoituun kauraan. Nostele kaurasalaattia tarjoilukulhoon ja lisää päälle savustettua ranskankermaa. Koristele lopuksi tillin latvoilla.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.