Tähtipulla

30-60 min. | Keskitaso

Ainekset
5 dl maitoa tai vettä
50 g tuorehiivaa
1 kananmuna
1,5 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
n. 16 dl Myllärin Leivontakarkeita Vehnäjauhoja
150 g voita tai margariinia
Täyte
100 g pehmeää voita tai margariinia
200 g tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1 dl maissitärkkelystä
2 rkl vaniljasokeria
2 rkl kanelia
Voiteluun
1 kananmuna
Pinnalle
tomusokeria, mantelilastuja
tai pähkinärouhetta
omenahilloa tai luumumarmeladia
Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon tai veteen. Lisää kananmuna, sokeri ja suola. Lisää jauhot seokseen vähitellen hyvin vaivaten (käsin tai yleiskoneella). Jaa pehmennyt rasva nokareiksi ja lisää taikinaan alustuksen loppuvaiheessa. Kohota taikina peitettynä lämpimässä noin 30 minuuttia.

Sekoita täytteen aineksista pehmeä rasva, tuorejuusto, tomusokeri, maissitärkkelys ja vaniljasokeri keskenään tasaiseksi vaahdoksi.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja kaulitse noin 0,3 cm paksuiseksi levyksi. Levitä vaniljatäyte osalle taikinalevyä. Ripottele vaniljan pinnalle kaneli. Rullaa taikinalevy rullalle aloittaen täytereunasta niin, että täytteetön kerros jää uloimmas. Painele rullaa keskeltä hieman ennen kuin leikkaat noin 3-4 cm:n levyisiksi paloiksi. Kääntele palat pellille täyte ylöspäin tähden muotoon ja muotoile palojen päitä terävämmäksi puristamalla. Laita n. 8-10 palaa yhteen tähteen.

Voitele pinta kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria, rouhittua pähkinää tai mantelilastuja. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Lusikoi paiston jälkeen tähden keskelle esim. omenahilloa tai luumumarmeladia, ripottele päälle tomusokeria.

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.