Myllärin by Helsinki Mills

Myllärin piparkakut

Piparkakkutaikina syntyy helposti itsekin. Taikina kannattaa valmistaa paistoa edeltävänä päivänä jääkaappiin.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
2 h
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
2 h 30 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

1

taikina

2 dl sokeria
2 dl siirappia
250 g laktoositonta voita
½ dl piparkakkumaustetta
2 kananmunaa
2 tl ruokasoodaa

Ohjeet

  1. Mittaa kattilaan sokeri, siirappi, piparkakkumauste ja voi. Anna kiehahtaa miedolla lämmöllä usein sekoitellen, kunnes voi on sulanut. Jäähdytä hetki.

  2. Sekoita hieman jäähtyneeseen seokseen kananmunat yksitellen vatkaten.

  3. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauho ja ruokasooda hyvin vatkaten. Anna taikinan levätä jääkaapissa yön yli. Ota taikina huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen leivontahetkeä.

  4. Kaulitse taikina vehnäjauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi ja ota piparkakkumuotilla kuvioita. Laita piparkakut leivinpaperilla vuoratulle uunipellille siten, että jää leviämisvaraa. Paista 175-200 asteessa noin 5-7 minuuttia, kunnes piparkakut ovat kauniin värisiä. Mitä kuumemmassa piparit paistetaan, sitä rapeampia niistä tulee.

Ostoslistalle

Vinkit

Piparkakut voi leipoa hyvissä ajoin ennen joulua. Ja kun ensimmäinen erä on syöty, tehdään lisää! Osan taikinasta voi myös pakastaa ja ottaa sulamaan seuraavaa leivontakertaa varten.

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
0,0 g
Proteiini
0,5 g
Energia
471,9 kcal
Hiilihydraatit
53,4 g
Rasva
28,6 g
Tyydyttynyt rasva
18,6 g
Suola
1,4 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Rocky Road
1 h 15 min L, M

Rocky Road

Myllärin Mannalastut
20 min L

Myllärin Mannalastut

Granolakeksit
1 h 15 min L, VG

Granolakeksit

Myllärin Kauraiset Myslipatukat
2 h 15 min L, GL, K

Myllärin Kauraiset Myslipatukat