Myllärin piparkakut

yli 60 min. | Keskitaso

  • Makea leivonta
  • Joulu
Ainekset
2 dl sokeria
2 dl siirappia
2 rkl kanelia
1 rkl inkivääriä
2 tl kardemummaa
2 tl neilikkaa
250 g voita tai margariinia
2 kananmunaa
9 dl Myllärin Leivontakarkeita Vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
Voit käyttää leivontamausteiden sijaan myös 4-5 rkl valmista piparkakkumaustetta
Valmistusohje

Piparkakut voi leipoa hyvissä ajoin ennen joulua. Ja kun ensimmäinen erä on syöty, tehdään lisää! Osan taikinasta voi myös pakastaa ja ottaa sulamaan seuraavaa leivontakertaa varten.

Mittaa kattilaan sokeri, siirappi, mausteet ja voi tai margariini. Anna kiehahtaa miedolla lämmöllä usein sekoitellen, kunnes voi tai margariini on sulanut. Jäähdytä hetki. Sekoita hieman jäähtyneeseen seokseen kananmunat yksitellen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauho ja ruokasooda hyvin vatkaten. Anna taikinan levätä jääkaapissa yön yli. Ota taikina huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen leivontahetkeä.

Kaulitse taikina vehnäjauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi ja ota piparkakkumuotilla kuvioita. Laita piparkakut leivinpaperilla vuoratulle uunipellille siten, että jää leviämisvaraa. Paista 175-200 asteessa noin 5-7 minuuttia, kunnes piparkakut ovat kauniin värisiä. Mitä kuumemmassa piparit paistetaan, sitä rapeampia niistä tulee.

Valmista koristekuorrute sekoittamalla 3 dl tomusokeria, 1 kananmunan valkuainen ja pari tippaa sitruunamehua. Sekoita massaa käsivatkaimella kolmen minuutin ajan. Voit halutessasi lisätä elintarvikeväriä sekoituksen aikana.

Koristele piparkakut jäähtyneinä.

 

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.

* Pakolliset kentät

  • Kuva saa olla enintään 10Mt.
  • Vaihda liittämäsi kuva, painamalla Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja valitse toinen kuva.
  • Peruuta kuva, painamalla Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja peruuta liittäminen ("Kumoa"-nappi/mobiililaitteen takaisinmenotoiminto).

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.