Myllärin joulupiparkakut

yli 60 min. | Keskitaso

  • Makea leivonta
Ainekset

 

Taikina
1 dl siirappia
1 1/2 dl sokeria
125 g voita
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1/2 tl neilikkaa
1 kananmuna
2 tl soodaa
5 dl Myllärin Leivontakarkeita Vehnäjauhoja

Koristekuorrute:
1 kananmunanvalkuainen
225 – 250 g tomusokeria

 

Valmistusohje

Piparkakut voi leipoa hyvissä ajoin ennen joulua. Ja kun ensimmäinen erä on syöty, tehdään lisää!

 

Mittaa sokeri, siirappi, voi ja mausteet kattilaan ja kiehauta. Laita seos jääkaappiin jäähtymään noin puoleksi tunniksi. Lisää jäähtyneeseen seokseen muna ja erillisessä kulhossa keskenään sekoitettu sooda ja jauhot. Kääri taikina muovikelmuun ja jätä se kovettumaan jääkaappiin yön yli. Leivo seuraavana päivänä taikinasta haluamasi muotoisia piparkakkuja. Paista 200-asteisessa uunissa noin 5 -8 minuutin ajan.

 

Valmista koristekuorrute sekoittamalla tomusokeri valkuaisen joukkoon. Sekoita massaa alussa rauhallisesti ja lopuksi voimakkaammin, jolloin sokeripaakut tasoittuvat. Kokeile kuorrutteen paksuutta valuttamalla kuorrutusta lautaselle. Jos valuma ei leviä ja pysyy muodossaan, kuorrutus on sopivan paksuista pursotettavaksi. Jos massasta tulee vahingossa liian paksua, voit ohentaa sitä tipoittain vedellä.

 

Koristele piparkakut tomusokerikuorrutteella, nonparelleilla ja strösseleillä makusi mukaisesti.

 

Reseptissä käytetyt tuotteet

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.

* Pakolliset kentät

  • Kuva saa olla enintään 2Mt.
  • Jos haluat vaihtaa liittämäsi kuvan, paina Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja valitse toinen kuva.
  • Jos haluat peruuttaa kuvan liittämisen, paina Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja peruuta liittäminen ("Kumoa"-nappi/mobiililaitteen takaisinmenotoiminto).

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.