Myllärin by Helsinki Mills

Peruna-kaurakakkuset

Asiakkaan resepti

Herkullinen ja ruokaisa taikina kätkee sisäänsä kauraisen yllätyksen.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
1 h
Aktiivinen
45 min
Yhteensä
1 h 45 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

16

kappaletta

1 kg perunaa
2 tl suolaa
100 g voita
3 dl Myllärin Luomu Leivontakarkeaa Vehnäjauhoa
1 kananmuna
150 g pekonia suikaloituna
2 kananmunaa voiteluun

Ohjeet

  1. Paahda perunat kuoripäällä kypsäksi 160 asteisessa uunissa. Halkaise perunat ja koverra sisus siivilään. Painele kypsä peruna siivilän läpi. Sekoita perunoihin voi ja suola. Lisää perunamassaan Myllärin vehnäjauhoa. Lisää jauhoa niin, että massa on käsiteltävää. Laita taikina kylmään.

  2. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle pekoni ja paista rapeaksi. Lisää pannulle keitetty Myllärin Gluteeniton Villikaura. Ota kauratäyte sivuun.

  3. Taputtele perunataikinasta ympyränmuotoisia pohjia. Lisää pohjien päälle Villikauraa ja nosta ympyrän toinen puoli täytteiden päälle. Painele haarukalla reunat kiinni.  

  4. Laita kakkuset leivinpaperoidulle uunipellille. Voitele kananmunalla. Paista 220 C asteessa 10-12 minuuttia.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
3,7 g
Proteiini
8,1 g
Energia
294,3 kcal
Hiilihydraatit
25,5 g
Rasva
17,0 g
Tyydyttynyt rasva
8,4 g
Suola
2,0 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Karjalanpiirakat kauratäytteellä
1 h 30 min L, VG

Karjalanpiirakat kauratäytteellä

Bruschetta
2 h 15 min L, VG, K

Bruschetta

Luonnonkala­piirakka
1 h 50 min L

Luonnonkala­piirakka

Nyhtöparsinpiiras
1 h 30 min L, VG

Nyhtöparsinpiiras