Ainekset
noin 20 kpl
1 kg | jauhoista perunaa |
2 tl | suolaa |
100 g | voita |
n. 3 dl | Myllärin Luomu Leivontakarkeaa Vehnäjauhoa |
1 kpl | kananmuna |
4 dl | kypsää Myllärin Gluteenitonta Villikauraa |
150 g | suikaloitua pekonia |
kananmunaa voiteluun |

Valmistusohje
Paahda perunat kuoripäällä kypsäksi 160 asteisessa uunissa. Halkaise perunat ja koverra sisus siivilään. Painele kypsä peruna siivilän läpi. Sekoita perunoihin voi ja suola. Lisää perunamassaan Myllärin vehnäjauhoa. Lisää jauhoa niin, että massa on käsiteltävää. Laita taikina kylmään.
Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle pekoni ja paista rapeaksi. Lisää pannulle keitetty Myllärin Gluteeniton Villikaura. Ota kauratäyte sivuun.
Taputtele perunataikinasta ympyränmuotoisia pohjia. Lisää pohjien päälle Villikauraa ja nosta ympyrän toinen puoli täytteiden päälle. Painele haarukalla reunat kiinni.
Laita kakkuset leivinpaperoidulle uunipellille. Voitele kananmunalla. Paista 220 asteessa 10-12 minuuttia.
Asiakkaan resepti on Myllärin kaurareseptikilpailun satoa.