Myllärin by Helsinki Mills

Lavash-leipä

Turkkilaistyyppinen jogurttipohjainen leipä. 

Herkuttele lavash-leipää erilaisten mezejen kanssa, kuten tahnat, oliivit, viininlehtikääryleet, maustetut jogurtit ja falafelit.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
1 h 15 min
Aktiivinen
15 min
Yhteensä
1 h 30 min

Arvostele

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

12

Kpl

Ainekset

3 dl turkkilaista jugurttia
3 dl vettä
25 g hiivaa
3 rkl hunajaa juokseva
2 rkl suolaa
3 rkl rypsiöljyä

Pinnalle:

1 kpl kananmunaa
seesaminsiemeniä

Ohjeet

  1. Mittaa kulhoon jogurtti ja vesi ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, hunaja, suola ja rypsiöljy ja sekoita hyvin. Lisää nesteen joukkoon Myllärin leivontakarkeita vehnäjauhoja. Älä lisää kaikkea jauhoa kerralla, tee löysä, sitkeä taikina. Kohota noin 30 minuuttia.

  2. Jaa taikina 12 osaan leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Jauhota palojen pinnat ja taputtele palat litteiksi ja pyöreiksi. Anna kohota 30 minuuttia.

     

  3. Pistele leipien pinta haarukalla. Voitele kananmunan keltuaisella ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

    Paista 230 asteisessa uunissa  noin 12-15 minuuttia.

    Tarjoile lämpimänä erilaisten mezejen kanssa.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
1,4 g
Proteiini
6,8 g
Energia
222,9 kcal
Hiilihydraatit
35,0 g
Rasva
5,9 g
Tyydyttynyt rasva
1,8 g
Suola
2,6 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)
1 h L, GL

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)

Gluteeniton reikäleipä
1 h 20 min L, GL, VG, M, K, V

Gluteeniton reikäleipä

Bruschetta
2 h 15 min L, VG, K

Bruschetta

Sitruunainen tofu-kasviskeitto kauralla
30 min GL, V

Sitruunainen tofu-kasviskeitto kauralla