Omenapiirakka kaura-valkosuklaakuorrutteella

30-60 min. | Keskitaso

  • Makea leivonta
Ainekset
Pohjataikina:
150 g voita tai margariinia
1½ dl fariinisokeria
½ dl Myllärin Luomu Kauraleseitä
1½ dl Myllärin Gluteenittomia Kaurajauhoja
1½ dl piimää
2 dl Myllärin Leivontakarkeita Vehnäjauhoja 
1½ dl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
Vuoan voiteluun:
1 rkl voita tai margariinia
2 rkl Myllärin Luomu Kauraleseitä
Täyte:
n. 3 isoa omenaa lohkoina (tai 5–7 pientä kotimaista omenaa)
1 rkl sitruunamehua
Pinnalle:
50 g voita tai margariinia
30 g valkosuklaata
75 g fariinisokeria
2 dl Myllärin Luomu Kaurahiutaleita
Valmistusohje

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Sulata rasva kattilassa. Lisää fariinisokeri sekä kauraleseet ja -jauhot. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi vehnäjauhot, joihin olet sekoittanut ensin leivinjauheen ja vaniljasokerin. Sekoita tasaiseksi, pehmeäksi ja lusikoitavaksi taikinaksi. Voitele piirakkavuoka ja leivitä kauraleseillä. Levitä taikina vuokaan.

Lohko omenat ja puristele päälle sitruunamehua, jotta lohkot eivät tummu. Asettele lohkot kauniisti taikinapohjalle.

Sulata pinnalle tuleva rasva kattilassa. Ota lämpö pois liedeltä, sekoita paloiteltu valkosuklaa ja sokeri joukkoon ja anna sulaa hetki. Sekoita vielä kaurahiutaleet mukaan. Levitä seos omenien päälle.

Paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia kauniin väriseksi. Nauti lämpimänä tai jäähtyneenä vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

 

Vinkki: Todellinen valkosuklaan ystävä lisää sitä myös pohjataikinaan: korvaa puolet taikinan rasvasta vastaavalla määrällä valkosuklaata. Sulata se kuuman voin tai margariinin joukkoon.

Saat piirakasta gluteenittoman, kun käytät vehnäjauhojen tilalla Myllärin Gluteenitonta Vaaleaa jauhoseosta sekä Myllärin Gluteenittomia Kauraleseitä ja -hiutaleita.

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.

* Pakolliset kentät

  • Kuva saa olla enintään 2Mt.
  • Jos haluat vaihtaa liittämäsi kuvan, paina Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja valitse toinen kuva.
  • Jos haluat peruuttaa kuvan liittämisen, paina Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja peruuta liittäminen ("Kumoa"-nappi/mobiililaitteen takaisinmenotoiminto).

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.