Myllärin by Helsinki Mills

Myllärin makea joululeipä

Joulupöydän klassikko, maistuu, maistuu...

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
1 h 15 min
Aktiivinen
15 min
Yhteensä
1 h 30 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
VG
Kasvisruoka
K
Kananmunaton

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

1

leipä

Ainekset

5 dl piimää
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 dl siirappia
1 rkl fenkolinsiementä jauhettuna
75 g sulatettua laktoositonta voita

Pinnalle

1 dl vettä
½ dl siirappia

Ohjeet

  1. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva ja suola.

  2. Lisää fenkolinsiemenet ja ruisleipäainekset vispilällä sekoittaen. Lisää vielä vehnäjauhot ja kääntele loppuvaiheessa kädellä tai yleiskoneella taikinaa. Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu voi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin puoli tuntia.

  3. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja pyöritä taikina pyöreäksi leiväksi. Nosta leipä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja anna kohota liinan alla vielä 15-30 minuuttia. Sekoita vesi ja tumma siirappi ja voitele leipä siirappiliemellä. Ripottele pinnalle halutessasi fenkolin- tai kuminansiemeniä.

  4. Paista 200-225 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
0,4 g
Proteiini
2,4 g
Energia
141,5 kcal
Hiilihydraatit
18,0 g
Rasva
6,5 g
Tyydyttynyt rasva
4,2 g
Suola
1,5 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Bruschetta
2 h 15 min L, VG, K

Bruschetta

Gluteeniton joululimppu
1 h 30 min L, GL

Gluteeniton joululimppu

Rocky Road
1 h 15 min L, M

Rocky Road

Kaurainen pataleipä
16 h 20 min L, VG, K

Kaurainen pataleipä