Myllärin makea joululeipä

yli 60 min. | Keskitaso

  • Leivät
  • joulu
Ainekset
yksi iso tai kaksi pientä leipää
0,5 l piimää
50 g tuorehiivaa
2-3 tl suolaa
1 dl tummaa siirappia
1 rkl fenkolin- tai kuminansiemeniä
3 dl Myllärin Ruisleipäaineksia
5 dl Myllärin Leivontakarkeita vehnäjauhoja
75 g sulatettua voita
Pinnalle:
1 dl  vettä
0,5 dl tummaa siirappia
fenkolin- tai kuminansiemeniä
Valmistusohje

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva ja suola.

Lisää fenkolin- tai kuminansiemenet ja ruisleipäainekset vispilällä sekoittaen. Lisää vielä vehnäjauhot ja kääntele loppuvaiheessa kädellä tai yleiskoneella taikinaa. Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu voi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin puoli tuntia.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja pyöritä taikina pyöreäksi leiväksi. Nosta leipä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja anna kohota liinan alla vielä 15-30 minuuttia. Sekoita vesi ja tumma siirappi ja voitele leipä siirappiliemellä. Ripottele pinnalle halutessasi fenkolin- tai kuminansiemeniä. Paista 200-225 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.

* Pakolliset kentät

  • Kuva saa olla enintään 2Mt.
  • Vaihda liittämäsi kuva, painamalla Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja valitse toinen kuva.
  • Peruuta kuva, painamalla Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja peruuta liittäminen ("Kumoa"-nappi/mobiililaitteen takaisinmenotoiminto).

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.