Myllärin by Helsinki Mills

Lihamureke ja feta-kauralisäke

Maukas ja helppo kaurainen lihamureke herkullisella lisäkkeellä!

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
20 min
Aktiivinen
40 min
Yhteensä
1 h

Arvostele

Erikoisruokavaliot

GL
Gluteeniton

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

4

annosta

2 dl kuohukermaa
600 g naudanjauhelihaa
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
2 tl paprikajauhetta
ripaus chilijauhetta
2 rkl tomaattipyreetä
1 kananmuna
6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 pss Myllärin Kasviskaura ateria-aines 250g
100 g yrttituorejuustoa
mustapippuria
200 g feta-juustoa
tuoretta minttua

Ohjeet

Mureke

  1. Mittaa kauraleseet kulhoon ja sekoita joukkoon vesi tai kerma. Anna vetäytyä 5-10 minuuttia. 

    Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää joukkoon jauheliha ja sipulit. Mausta seos suolalla, paprikajauheella, chilijauheella ja tomaattipyreellä. Sekoita seos tasaiseksi ja muotoile tasapaksuksi murekkeeksi.

  2. Kypsennä 200-asteessa uunin keskiritilätasolla n. 30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen.

Feta-kauralisäke

  1. Valmista sillä välin feta-kauralisäke. 

    Kiehauta vesi ja lisää joukkoon murennettu kasvisliemikuutio ja kaura ateria-aines. Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes kaura on sopivan kypsää. Lisää tarvittaessa vettä. 

  2. Sekoita joukkoon yrttituorejuusto ja mustapippuria myllystä. Tarkista maku. Murenna lopuksi joukkoon fetajuustoa ja runsaasti hienonnettua minttua.

  3. Tarjoa seuraksi suolavedessä kiehautettua varsiparsakaalia tai muita kasviksia.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
0,1 g
Proteiini
9,4 g
Energia
170,7 kcal
Hiilihydraatit
0,6 g
Rasva
14,7 g
Tyydyttynyt rasva
7,9 g
Suola
0,8 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Maukas piirakka kaurarouhepohjalla
45 min L, GL, VG

Maukas piirakka kaurarouhepohjalla

Couscouskiusaus
1 h L, GL

Couscouskiusaus

Kauraisat silakkapihvit
50 min L, GL, K

Kauraisat silakkapihvit

Myllärin Mango-kaurasalaatti
35 min L, VG, V

Myllärin Mango-kaurasalaatti