Ainekset
Pohja | |
4 | kananmunaa |
1½ dl | fariinisokeria |
1½ dl | sokeria |
1 tl | vaniljasokeria |
3 dl | Myllärin Gluteenittomia Kaurajauhoja |
1½ dl | Myllärin Gluteenittomia Kauraleseitä |
2 tl | leivinjauhetta |
100 g | sulatettua voita tai margariinia |
1 dl | kermaa tai maitoa |
Pinnalle | |
5-7 | omenaa |
kanelia | |
sokeria |

Valmistusohje
Kuohkea omenapiiras on upea syysleivonnainen. Voit vaihtaa omenat myös marjoihin, jolloin saat jokaiseen vuodenaikaan erilaisia leivonnaisia. Tämä pohjataikina sopii kaikenlaisiin makeisiin piirakoihin.
Valmistusohje
Uunipellillinen
Vaahdota munat kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi nuolijalla. Sekoita joukkoon vielä sulatettu rasva sekä kerma tai maito. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai reilunkokoiseen reunalliseen uunivuokaan.
Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi. Laita omenalohkot taikinan päälle ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Paista piirasta 225-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.
Tarjoa piiraan seuraksi halutessasi vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa.
Vinkki! Mikäli haluat valmistaa piiraan pyöreään piirasvuokaan, jonka halkaisija on 24-26 cm, puolita reseptin ainekset.