Gluteeniton omenapiiras

30-60 min. | Keskitaso

  • Makea leivonta
  • Gluteenittomat
Ainekset
Pohja
4 kananmunaa
1½ dl fariinisokeria
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl Myllärin Gluteenittomia Kaurajauhoja
1½ dl Myllärin Gluteenittomia Kauraleseitä
2 tl leivinjauhetta
100 g sulatettua voita tai margariinia
1 dl kermaa tai maitoa
Pinnalle
 5-7 omenaa
kanelia
sokeria
Valmistusohje

Kuohkea omenapiiras on upea syysleivonnainen. Voit vaihtaa omenat myös marjoihin, jolloin saat jokaiseen vuodenaikaan erilaisia leivonnaisia. Tämä pohjataikina sopii kaikenlaisiin makeisiin piirakoihin.

 

Valmistusohje

Uunipellillinen

 

Vaahdota munat kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi nuolijalla. Sekoita joukkoon vielä sulatettu rasva sekä kerma tai maito. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai reilunkokoiseen reunalliseen uunivuokaan.

 

Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi. Laita omenalohkot taikinan päälle ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Paista piirasta 225-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.

 

Tarjoa piiraan seuraksi halutessasi vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa.

 

Vinkki! Mikäli haluat valmistaa piiraan pyöreään piirasvuokaan, jonka halkaisija on 24-26 cm, puolita reseptin ainekset.

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.

* Pakolliset kentät

  • Kuva saa olla enintään 2Mt.
  • Jos haluat vaihtaa liittämäsi kuvan, paina Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja valitse toinen kuva.
  • Jos haluat peruuttaa kuvan liittämisen, paina Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja peruuta liittäminen ("Kumoa"-nappi/mobiililaitteen takaisinmenotoiminto).

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.