Ainekset
n. 4 annosta
Vohvelit: | |
200 g | ylijäänyttä keitettyä Myllärin Pitkäjyväistä Kauraa |
75 g (n. 0,8 dl) | voita |
3 kpl | kananmunaa |
300 g (3 dl) | täysmaitoa |
200 g (n. 4 dl) | Myllärin Luomu Leivontakarkeaa Vehnäjauhoa tai Myllärin Gluteenitonta Kaurajauhoa |
1 tl | leivinjauhetta |
5 g tai maun mukaan (n. 1 tl) | suolaa |
2 dl | kuplavettä |
Katkaraputäyte: | |
200 g | katkarapuja |
130 g (n. 1 dl) | smetanaa |
5 g (n. 1 tl) | sitruunanmehua |
sitruunankuorta raastettuna | |
10 g ( n. 1,5 rkl) | tilliä |
suolaa maun mukaan | |
tillinoksia koristeluun |

Valmistusohje
Aloita valmistamalla vohvelitaikina:
- Sulata voi ja jätä jäähtymään.
- Riko kananmunat kulhoon, riko rakenne ja vatkaa maito joukkoon. Lisää kaura ja sekoita tasaiseksi.
- Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään ja sekoita seos munamaito-kaurapohjaan. Lisää voisula.
- Anna taikinan turvota jääkaapissa noin 30 minuuttia.
- Kun taikina on turvonnut, vatkaa joukkoon kuplavesi.
Valmista tässä välissä katkaraputäyte:
- Vatkaa smetana kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon hienonnetut katkaravut, hienonnettu tilli, sitruunamehua ja ripaus suolaa.
Jatka vohvelien paistamiseen:
- Kuumenna vohvelirauta, penslaa voisulalla ja paista vohvelit.
- Siirrä vohvelit tarjoiluastiaan ja tarjoa raputäytteen tai kylmäsavulohen kanssa.
Vinkki: Kauravohvelit sopivat täydellisesti myös makeaan herkutteluun! Tarjoile perinteisesti kermavaahdon ja marjahillon kera. Mikäli pidät hieman makeammista vohveleista, lisää taikinaan teelusikallinen sokeria ja puolita suolan määrä.