Ainekset
n. 4 annosta
Sushipohja: | |
400 g (n. 5 dl) | Myllärin Pitkäjyväistä Kauraa |
700 g (7 dl) | vettä |
10 g (n. 1 rkl) | riisiviinietikkaa |
3 g (hyppysellinen) | sokeria |
3 g (n. 1 tlk) | suolaa |
200 g | pakasteherneitä |
60 g (n. 0,5 dl) | shalottisipulia |
3 g (1 kynsi) | valkosipulia |
30 g | voita |
50 g (0,5 dl) | kuohukermaa |
50 g (n. 0,5 dl) | omenaviinietikkaa |
100 g (n.1 dl) | sokeria |
150 g (1,5 dl) | vettä |
2 kpl | kurkkua |
60 g (n. 2 lehteä) | lehtikaalta |
5 dl | öljyä |
Sushi 1 Pikkelöity kurkku+paahdettu porkkana | |
20 g (n. 1 lehti) | lehtikaalta |
20 g (pala) | kurkkua |
20 g (pala) | porkkanaa |
10 g | voita |
1 g (hyppysellinen) | suolaa |
Sushi 2 Avocado+ lehtikaali | |
2 kpl | avokadoa |
20 g (n. 1 lehti) | lehtikaalta |

Valmistusohje
Aloita valmistamalla hernepyre:
- Keitä herneitä suolalla maustetussa vedessä noin 2 minuuttia, siivilöi.
- Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota kattilassa kypsäksi.
- Kuumenna kerma.
- Laita herneet, kuullotetut sipulit ja kerma blenderin kulhoon ja soseuta sileäksi. Ota pois kulhosta ja mausta suolalla ja sitruunamehulla. Laita jääkaappiin kelmun alle odottamaan.
Jatka sitten sushipohjan valmistamiseen:
- Aloita mittaamalla kaurajyvät siivilään. Huuhtele niitä juoksevan kylmän veden alla ja laita sen jälkeen kattilaan ja peitä kylmällä vedellä, anna seistä noin 1 tunnin ajan ja siivilöi vesi pois kattilasta.
- Lisää kattilaan kauran päälle vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin 25-30 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt kauraan. Älä sekoita keittämisen aikana. Ota kattila pois liedeltä.
- Levitä kaurapohja laakean astian pohjalle ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Ota kaurapohjasta 250 g erilliseen astiaan. Sekoita riisiviinietikka, suola ja sokeri keskenään ja sekoita kauran joukkoon. Sekoita joukkoon myös 70 grammaa hernepyrettä.
Jatka valmistamalla pikkelöity kurkku:
- Valmista pikkeliliemi mittaamalla kaikki ainekset kattilaan ja kiehauttamalla seos niin, että sokeri sulaa. Jäähdytä.
- Kuori kurkku niin, että vihreää osaa jää kuitenkin vähän näkyviin.
- Viipaloi kurkut pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi mandoliinia apuna käyttäen.
- Kaada pikkeliliemi päälle ja anna olla liemessä noin 5 minuuttia.
Leikkaa porkkanat ja kurkut:
- Pitkiksi ohuiksi tikuiksi. Paista porkkanasuikaleet nopeasti voissa pannulla, mausta suolalla ja nosta sivuun odottamaan sushin kokoamista.
Sushi 1 kokoaminen:
- Asettele valutetut pikkelöidyt kurkkuviipaleet sushimaton päälle hieman limittäin.
- Levitä ohut kerros kauraa 2/3 osaan arkkia.
- Asettele pitkiksi suikaloidut kurkut ja porkkanat kauralevyn päälle pitkittäin.
- Kääri tiukalle rullalle.
- Leikkaa rullasta noin 8 palaa kostutetulla ja terävällä veitsellä.
Sushi 2 kokoaminen:
- Halkaise ja kuori avokadot.
- Leikkaa pituussuunnassa viipaleita.
- Levitä ohut kerros kauraa sushimaton päälle.
- Levitä ryöpätty lehtikaali maton keskelle.
- Kääri tiukalle rullalle.
- Leikkaa rullasta noin 8 palaa kostutetulla ja terävällä veitsellä.
- Nosta avocadoviipaleet sushien päälle (kuten kuvassa).
Vinkki: Hyödynnä ylijäänyt kaurapohja ja raaka-aineet seuraavan päivän lounaaksi rakentamalla aasialaistyylinen sushibowl.