Kasvis-kaurasushit

yli 60 min. | Keskitaso

  • Ruoanlaitto
Ainekset

n. 4 annosta

Sushipohja:
400 g (n. 5 dl) Myllärin Pitkäjyväistä Kauraa
700 g (7 dl) vettä
10 g (n. 1 rkl) riisiviinietikkaa
3 g (hyppysellinen) sokeria
3 g (n. 1 tlk) suolaa
200 g pakasteherneitä
60 g (n. 0,5 dl) shalottisipulia
3 g (1 kynsi) valkosipulia
30 g voita
50 g (0,5 dl) kuohukermaa
50 g (n. 0,5 dl) omenaviinietikkaa
100 g (n.1 dl) sokeria
150 g (1,5 dl) vettä
2 kpl kurkkua
60 g (n.  2 lehteä) lehtikaalta
5 dl öljyä
Sushi 1 Pikkelöity kurkku+paahdettu porkkana
20 g (n. 1 lehti) lehtikaalta
20 g (pala) kurkkua
20 g (pala) porkkanaa
10 g voita
1 g (hyppysellinen) suolaa
Sushi 2 Avocado+ lehtikaali
2 kpl avokadoa
20 g (n. 1 lehti) lehtikaalta
Valmistusohje

Aloita valmistamalla hernepyre:

  • Keitä herneitä suolalla maustetussa vedessä noin 2 minuuttia, siivilöi.
  • Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota kattilassa kypsäksi.
  • Kuumenna kerma.
  • Laita herneet, kuullotetut sipulit ja kerma blenderin kulhoon ja soseuta sileäksi. Ota pois kulhosta ja mausta suolalla ja sitruunamehulla. Laita jääkaappiin kelmun alle odottamaan.

Jatka sitten sushipohjan valmistamiseen:

  • Aloita mittaamalla kaurajyvät siivilään. Huuhtele niitä juoksevan kylmän veden alla ja laita sen jälkeen kattilaan ja peitä kylmällä vedellä, anna seistä noin 1 tunnin ajan ja siivilöi vesi pois kattilasta.
  • Lisää kattilaan kauran päälle vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin 25-30 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt kauraan. Älä sekoita keittämisen aikana. Ota kattila pois liedeltä.
  • Levitä kaurapohja laakean astian pohjalle ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  • Ota kaurapohjasta 250 g erilliseen astiaan. Sekoita riisiviinietikka, suola ja sokeri keskenään ja sekoita kauran joukkoon. Sekoita joukkoon myös 70 grammaa hernepyrettä.

Jatka valmistamalla pikkelöity kurkku:

  • Valmista pikkeliliemi mittaamalla kaikki ainekset kattilaan ja kiehauttamalla seos niin, että sokeri sulaa. Jäähdytä.
  • Kuori kurkku niin, että vihreää osaa jää kuitenkin vähän näkyviin.
  • Viipaloi kurkut pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi mandoliinia apuna käyttäen.
  • Kaada pikkeliliemi päälle ja anna olla liemessä noin 5 minuuttia.

Leikkaa porkkanat ja kurkut:

  • Pitkiksi ohuiksi tikuiksi. Paista porkkanasuikaleet nopeasti voissa pannulla, mausta suolalla ja nosta sivuun odottamaan sushin kokoamista.

Sushi 1 kokoaminen:

  • Asettele valutetut pikkelöidyt kurkkuviipaleet sushimaton päälle hieman limittäin.
  • Levitä ohut kerros kauraa 2/3 osaan arkkia.
  • Asettele pitkiksi suikaloidut kurkut ja porkkanat kauralevyn päälle pitkittäin.
  • Kääri tiukalle rullalle.
  • Leikkaa rullasta noin 8 palaa kostutetulla ja terävällä veitsellä.

Sushi 2 kokoaminen:

  • Halkaise ja kuori avokadot.
  • Leikkaa pituussuunnassa viipaleita.
  • Levitä ohut kerros kauraa sushimaton päälle.
  • Levitä ryöpätty lehtikaali maton keskelle.
  • Kääri tiukalle rullalle.
  • Leikkaa rullasta noin 8 palaa kostutetulla ja terävällä veitsellä.
  • Nosta avocadoviipaleet sushien päälle (kuten kuvassa).

Vinkki: Hyödynnä ylijäänyt kaurapohja ja raaka-aineet seuraavan päivän lounaaksi rakentamalla aasialaistyylinen sushibowl.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.