Karjalanpiirakat kauratäytteellä

yli 60 min. | Keskitaso

  • Suolaiset leivonnaiset
Ainekset
15 kpl
Täyte:
8 dl vettä
2 dl Myllärin Kaura Ateriajyviä
2 dl kermaa tai punaista maitoa
1 tl suolaa
1 dl Myllärin Luomu Kaurahiutaleita
Kuoritaikina:
2 dl kylmää vettä
5 dl Myllärin Ruisleipäainesta
1 rkl rypsiöljyä
Lisäksi:
3 dl maitoa
50 g voita
Valmistusohje

Karjalanpiirakat kauratäytteellä on kotimaisempi vaihtoehto perinteisille riisipiirakoille. Piirakoiden valmistus on itse asiassa tosi helppoa. Aikaavievin osuus on puuron keittäminen. Voit valmistaa sen jääkaappiin odottamaan halutessasi jo edellisenä päivänä.

Aloita valmistamalla puuro. Kiehauta vesi, lisää kaurajyvät ja anna kiehua hiljalleen, kunnes vesi on imeytynyt. Lisää loppuvaiheessa kerma tai maito, suola ja kaurahiutaleet. Anna hautua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen n. tunnin ajan, kunnes maito on imeytynyt. Jäähdytä.

Valmista kuoritaikina. Mittaa kulhoon kylmä vesi, lisää Ruisleipäaines ja vaivaa tasaiseksi. Lisää joukkoon vielä rypsiöljy ja sekoita.

Pyöritä taikinasta jauhotetulla pöydällä tanko, jaa se 15 tasakokoiseen osaan ja pyöritä palloiksi. Kaulitse Ruisleipäainesta apuna käyttäen soikioiksi. Levitä soikion keskelle täytettä ja rypytä reunat täytteen päälle. Paista 275-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.

Mittaa kattilaan maito ja voi. Kuumenna, kunnes voi sulaa. Kastele karjalanpiirakat heti uunista otettuina voi-maitoseoksessa ja nosta jäähtymään.

Tarjoa seuraksi munavoita.

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.

* Pakolliset kentät

  • Kuva saa olla enintään 10Mt.
  • Vaihda liittämäsi kuva, painamalla Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja valitse toinen kuva.
  • Peruuta kuva, painamalla Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja peruuta liittäminen ("Kumoa"-nappi/mobiililaitteen takaisinmenotoiminto).

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.