Hedelmäinen maltanmalja (G)
Ainekset
2 dl |
Myllärin Gluteenitonta Villikauraa |
2 dl |
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta |
5 |
kuivattua pehmeää viikunaa |
2 |
mandariinia tai persimonia |
½ dl |
mantelirouhetta |
1–2 |
viipaloitua mandariinia tai persimonia |
|
mantelilastuja |
Valmistusohje
- Keitä Myllärin Gluteeniton Villikaura suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kaada jyvät siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä, valuta ja kaada kulhoon.
- Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Poista kuivatuista viikunoista kovat kannat, ja kuutioi. Kuori mandariinit tai persimonit ja leikkaa kuutioiksi.
- Sekoita kaurajyvien joukkoon vaniljavaahto, viikunat ja mantelirouhe.
- Nostele tarjoilukulhoon vuorotellen kauravaniljavaahtoa ja persimon- tai mandariinikuutioita.
- Koristele maltanmalja mandariini- tai persimonviipaleilla ja mantelilastuilla.
Reseptissä käytetyt tuotteet