Sokerikakkutaikina on helppo perustaikina, jota voidaan käyttää esim. täytekakkujen, kääretorttujen ja kahvikakkujen leivonnassa.
Tärkeää on, että kananmunat ovat huoneenlämpöisiä, jolloin muna-sokerivaahdosta tulee kuohkeaa. Muna-sokerivaahto on vatkattu riittävän ”jämäkäksi”, kun voit valuttaa kirjaimen taikinan pintaan taikinalla.
Jauhot lisätään siivilän läpi ja sekoitetaan varovasti. Vispilää ei saa kopauttaa kulhon reunaan, koska taikinan rakenne saattaa vaurioitua. Taikina kaadetaan voideltuun vuokaan ja paistetaan uunin alatasolla noin 175 °C lämpötilassa.
Vinkki! Älä avaa uunin luukkua paiston alussa! Avaa vasta pinnan ollessa kypsänvärinen. Kokeile leivonnaisen kypsyyttä puutikulla (varras- tai cocktailtikku). Kakku on kypsää, kun se ei tartu tikkuun.