Myllärin vinkeillä leivot ihanat korvapuustit

Hyvän pullan salaisuuksia ovat huoneenlämpöiset raaka-aineet, pehmeä taikina ja kunnon kohotus. Myllärin tuotekehityskonsultti Riina Karimaan vinkeillä onnistut pullanleivonnassa! Kokeile vaikka 4. lokakuuta, jolloin on kansallinen korvapuustipäivä.

Käytä oikean lämpöisiä tuotteita. Ota voi ja kananmunat ajoissa huoneenlämpöön. Jos lämmität aineksia hätäpäissäsi mikrossa, saattaa niistä tulla liian kuumia. Muista, että myös vaivaaminen nostaa taikinan lämpötilaa. Jos laitat korvapuustien väliin voita, huolehdi, että se on huoneenlämpöistä, jotta kohoaminen ei hidastu.

Lisää jauhoja pikkuhiljaa. Älä tuijota sokeasti ohjeessa olevaa jauhomäärää, vaan lisää jauhoja vähitellen. Mitä pehmeämpi taikina, sitä pehmeämpi pulla.

Kohota taikina vedottomassa paikassa. Kohota taikina esimerkiksi mikroaaltouunissa. Lämmitä ensin mikrossa kupillinen vettä, niin saat mikroon mukavasti höyryä ja kosteutta. Laita sitten taikinakulhon mikroon, sulje ovi ja anna kohota noin puoli tuntia. Älä laita mikroa käyntiin.

Pakasta raakoja pullia. Voit leipoa kerralla isomman taikinan, mutta jättää osan pullista kypsentämättä. Laita raa’at pullat toisistaan irrallaan sopivaan rasiaan ja laita rasia pakastimeen. Kun haluat kypsentää pullat, ota sopiva määrä pullia edellisenä päivänä jääkaappiin sulamaan. Muista vielä kohottaa pullat hyvin ennen paistamista

Myllärin korvapuustit
Korvapuusti leivonta

Kohota pullat vedottomassa paikassa. Halutessasi voit laittaa pellillä olevat pullat kohoamaan kylmään uuniin.

Maidottomat ja kananmunattomat pullat. Voit käyttää tavallisen maidon sijaan taikinassa esimerkiksi kauramaitoa ja kasvimargariinia, niin saat pullista maidottomia. Pullataikinaan ei myöskään ole välttämätöntä lisätä kananmunaa, joten jos teet pullia kananmuna-allergiselle, jätä kananmunat taikinasta pois.

Gluteenittomat pullat. Jos haluat leipoa gluteenittomia korvapuusteja, tutustu Myllärin Gluteenittomiin resepteihin.

Muita leivontavinkkejämme

Miksi pullasta tuli kova? Miksi pulla murenee? Katso lisää leivontavinkkejämme verkkosivuiltamme.

Leivontavinkit

Riinan korvapuustit

Taikina

5 dl punaista maitoa

50 g tuoretta hiivaa

2 kananmunaa

1½ dl sokeria

2 tl suolaa

1 rkl kardemummaa

n. 16 dl vehnäjauhoja

150 g voita

 

Täyte

Voita, sokeria ja kanelia

 

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva alustuksen loppuvaiheessa. Kohota taikina peitettynä lämpimässä noin 30 minuuttia.

Kaada pullataikina jauhotetulle pöydälle ja kaulitse se noin puolen senttimetrin paksuiseksi levyksi. Levitä pehmeää voita levyn pinnalle ja sirottele päälle makusi mukaan kanelia ja sokeria. Kääri levy rullaksi ja leikkaa siitä vinottain noin kolmen senttimetrin paksuisia paloja. Aseta palaset pellille kapein kohta ylöspäin. Paina huippu sormella matalaksi.

Peitä liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia, voitele munalla ja laita pintaan halutessasi raesokeria tai mantelilastuja.

Paista 225 °C:ssa noin 10 minuuttia

Riinan korvapuustit

Jaa artikkeli

Sinua voisi myös kiinnostaa

Sopuratkaisu vatsan kanssa!
Vinkit & niksit 11.04.2024

Sopuratkaisu vatsan kanssa!

Kotimainen kaura on todellinen viljojen diplomaatti ja vatsojen valtakunnansovittelija. Se tulee toimeen kaikenlaisten vatsojen kanssa, myös niiden, jotka noudattavat gluteenitonta … Lue lisää

Suussasulavien sämpylöiden salaisuus
Vinkit & niksit 03.01.2024

Suussasulavien sämpylöiden salaisuus

Kysyimme tuotekehittäjältämme Lasse Lindströmiltä, miten syntyy hyvä sämpylätaikina ja mitkä ovat pahimmat sudenkuopat kotileipurille. Lue lisää

Leivontavinkit
Vinkit & niksit 01.01.2024

Leivontavinkit

Pohdituttaako leivonta? Ei hätää, olemme koonneet onnistumista varten vinkkejä leivontaan. Lue lisää

Myllärin aamupalavinkkejä
Vinkit & niksit 15.12.2023

Myllärin aamupalavinkkejä

Aamupala on päivän tärkein ateria ja sillä saa hyvän startin päivään. Lue lisää