Kotimaiset kaurauutuudet pöytään
Myllärin on kehittänyt runsaskuituiset ja monikäyttöiset vaihtoehdot ruoanlaittoon. Myllärin Gluteeniton Villikaura ja Myllärin Pitkäjyväinen kaura ovat nyt kaupoissa!
Kauran suosio kasvaa jatkuvasti niin Suomessa kuin maailmalla. Kaura on monipuolinen, ekologinen ja terveellinen valinta myös kotikokkaajan ruokapöytään. Myllärin uutuudet ovat monipuolisia keittiön perusraaka-aineita, jotka sopivat tuttuihin resepteihin riisin, kvinoan, pastan tai perunan sijaan.
Innovatiiviset ja terveelliset uutuudet
Myllärin Gluteeniton Villikaura on runsaskuituinen ja kotimainen lisäke tai pohja salaatteihin, paistoksiin, vuokaruokiin ja puuroihin. Sen keittoaika on noin 20 minuuttia.
Gluteeniton kaura sopii myös keliaakikon ruokavalioon. Myllärin gluteenittomat kauratuotteet valmistetaan hiilineutraalisti suomalaisesta gluteenittomasti viljellystä puhdaskaurasta, joka tulee omilta, gluteenittomaan tuotantoon sitoutuneilta sopimusviljelijöiltämme.
Myllärin Pitkäjyväinen Kaura on maukas, monipuolinen ja helppo raaka-aine, jota voit käyttää riisin, pastan tai perunan tapaan lisäkkeenä, laatikkoruoissa tai täytteenä. Se pysyy keitettäessä irtonaisena ja kiinteänä. Kuitupitoinen lisäke on hyvää sellaisenaan tai osana reseptiä. Keittoaika on vain 12 minuuttia.
Kaura osaksi keittiöiden arkea
Kokeile Myllärin uusia kauratuotteita esimerkiksi kanan, kasvisten, kalan tai lihan kanssa. Tee Värikästä broileri-kaurakasvisvuokaa Myllärin Pitkäjyväisestä kaurasta tai valmista Villikaurasta gluteenitonta Välimeren jauheliha-kauravuokaa.
Vähennä hävikkiä helposti ja valmista yli jääneestä kastikkeesta kaurabowl: keitä kaura, lämmitä edellisen päivän kastike ja lisää vihanneksia. Tai jos kauraa jäi yli, paista se haluamasi lisukkeiden kera. Yksi tuote, monta käyttökohdetta!
Olemme koonneet verkkosivuillemme helppoja arkiruokareseptejä, joissa riisi, peruna tai pasta on korvattu kauralla. Niiden avulla voit lisätä terveellisen, suomalaisen kauran käyttöä kotikeittiössäsi.
Lähipelloilta, luontoa kunnioittaen
Myllärin viljatuotteet syntyvät Helsingin Myllyn tehtailla Vaasassa, Järvenpäässä ja Närpiössä 100 % uusiutuvalla energialla, luontoa kunnioittaen.
Suomalaisilla pelloilla viljellyt Myllärin Pitkäjyväinen Kaura ja Myllärin Gluteeniton Villikaura muistuttavat suutuntumaltaan riisiä, mutta ovat terveellisempiä ja ennen kaikkea ympäristöystävällisempiä: kauran hiilijalanjälki on jopa 70 % riisiä pienempi (Bioden laskentatavan mukaan)!
Kotimaisen kauran suosio kasvaa jatkuvasti – ole mukana trendissä!
Tutustu Myllärin kauraruokiin