Iman ja Leena ruokkivat onnellisuuttaan

Vaikuttajan työ on hektistä ja menevää. Pitää kuvata, esiintyä ja editoida. Mennä hulmuten paikasta toiseen, tavata ihmisiä ihmisten perään, vastailla viesteihin ja pitää brändistä kiinni. Väsyy sitä vähemmästäkin.

Niinpä me Myllärillä halusimme tarjota ruokavaikuttajapariskunta Imanille ja Leenalle päivän ihan elämän peruspalikoiden äärellä. Horisonttiin ulottuvan, peripohjalaisen peltomaiseman keskellä yövyttiin heinäladossa ja ajan liikkeistä muistuttivat vain kaurankorsilla leikkivä tuuli, yhteislaulua laulava kurkiaura, aamukaste ja iltaa säestävät sirkat.

Ympäröivä yksinkertaisuus tarjosi pariskunnalle paitsi tervetulleen hengähdystauon, myös inspiraation jälkiruokaan, jonka pohjaksi valikoitui luonnollisesti pellossa kasvava Kaura 2.0.

Tuumasta aamutoimeen

Päivä alkoi traktorikyydillä Lapuan Alasaaren tilusten pohjalaisittain sanottuna komialle kaurapellolle itsensä sopimusviljelijämme Kari Alasaaren kuljettamana. Samalla kuultiin muutama sana Viljelyohjelma 2.0:n sisällöstä, arvoista ja periaatteista.

Kenties erikoisin, tai erityisin, asia yöpymisjärjestelyissä oli itse yöpaikka. Heinälatoon pinottujen heinäpaalien päälle oli levitetty sänky, juokseva vesi oli korvattu vesivadilla ja kesäpäivä paistoi lautojen välistä. Paikalla oli oikeastaan vain simppelit ruoantekovälineet ja muutama maatilan työväline.

Lorem ipsum

Tärkeimpien asioiden äärellä

Kun ylimääräiset häiriötekijät, hälyt ja melut, riisuttiin pois, jäi Imanille ja Leenalle kaistaa keskittyä niin toisiinsa kuin ympäröivään rauhaan. Aamupäivä kului miljöötä ihmetellen: Oltiin kosketuksissa viljeltyyn luontoon, välillä hengähdettiin ja pysähdyttiin sekä toisinaan haettiin vauhtia kottikärryistä.

Elämä alkoi liikkua omalla painollaan, ei kalenterin tai notifikaatioiden määräämänä.

”Meidän suomalaisten elämä on nykyään niin hektistä, että me unohdetaan se, että mikä oikeasti on tärkeää tai mikä oikeasti tuntuu hyvältä. Vaikka eläisi tai nauttisi kiireisestä elämästä, niin jokaiselle tekee oikeasti hyvää ihan vain pysähtyä välillä. Se on ainoa mahdollisuus antaa täysi huomio itselleen tai muille”, Leena kertoo.

Yksinkertaisuuden resepti

Pellolta haettiin inspiraatiota luonnollisesti myös ruoanlaittoon. Kaurameren keskellä aterian päätähdeksi valikoitui tietenkin kaura. Syntyi kaura-kasvissalaatti, joka sai kaverikseen rapean fetan. Jälkiruuaksi tehtiin kauracrumblea. Milteipä suoraan pellolta pöytään siis.

Ruoasta nautittiin pellon keskelle katetun pöydän ääressä, ohiliitävää kurkiauraa ihaillen.

Jos haluat kokeilla reseptejä, löydät ne tästä:

Kauracrumblea ja mascarponevaahtoa
30 min VG, K

Kauracrumblea ja mascarponevaahtoa

Rapeaa fetajuustoa ja kaura-kasvissalaattia
40 min L, VG

Rapeaa fetajuustoa ja kaura-kasvissalaattia

Heinä meitäkin olisi nukuttanut

Kun päivä kääntyi iltaan, seurasi kokemuksen ehkä jännittävin osuus: yö heinäladossa. Ennen yöpuuta pyöriteltiin ajatuksia esimerkiksi oven raosta sisään livahtavista eläimistä, mutta kun iltatoimien jälkeen käperryttiin täkkien alle, pelot väistyivät nopeasti.

”Aika harva voi kyllä nykyään sanoa nukkuneensa heinäladossa. Oli kyllä aluksi vähän jännittävä ajatus, mutta sitten oikeasti, kun vaan antoi mennä, niin kyllä se tuntui tosi hyvältä. Se, että saa herätä lintujen lauluun eikä herätyskellon pirinään tuntui ihan luksukselta”, Iman muistelee.

Tee siitä itsellesi yksinkertaista

Maailman monimutkaistuminen on väistämätöntä ja harva pystyy myöskään elämään niin, ettei joutuisi sen pyörteisiin. Vaikka arjesta ei voisikaan karsia kaikkea, kannattaa välillä ottaa hengähdystauko.

”Me emme, tai tuskinpa moni muukaan, voi irtautua arjesta ja paeta sitä heinälatoon”, Iman nauraa.

”Tämä kokemus osoitti ehkä enemmänkin sen, että pysähtyminen kannattaa. Silloin huomaa ne elämän pienet hyvät asiat, jotka muuten katoavat hälyyn. Riittää, kun vaikka istahtaa välillä terassin portaille ja seuraa pörriäisten touhuja kukkapenkissä. Ei se vaadi sen kummempaa”, Leena lopettaa.

Jaa artikkeli

Sinua voisi myös kiinnostaa

Hävikkiviikko 22.–28.9.2025
Kampanjat 03.09.2025

Hävikkiviikko 22.–28.9.2025

Turhaan tuotettu ruoka on yksi aikamme polttavista puheenaiheista. Yli viidennes kulutuksemme aiheuttamista ilmastopäästöistä syntyy ruuan tuotannosta. Lue lisää

Me liputamme suomalaisen ruoan puolesta
Kampanjat 03.09.2025

Me liputamme suomalaisen ruoan puolesta

Hyvää Suomesta -merkki! Etsi se paketista ennen ostopäätöstä. Myllärin-tuotteissa tuo merkki on tae siitä, että raaka-aine on omasta maasta, suomalaiselta … Lue lisää

Marju on viihtynyt myllyn laboratoriossa kohta 34 vuotta
Tutustu tekijöihin 10.06.2025

Marju on viihtynyt myllyn laboratoriossa kohta 34 vuotta

Mikä ruokkii myllyläisen onnellisuutta? – Työpaikka, joka tuntuu toiselta kodilta. Mukavat työkaverit ja esimies, joka on hyvä tyyppi. Lue lisää

Juhlan tuntua vatsassa
Vinkit & niksit 27.05.2025

Juhlan tuntua vatsassa

Kevään ja kesän juhlakausi kolkuttelee ovella ja pöytään pitäisi loihtia kystä kyllin myös gluteenittomille juhlijoille. Jotta kaikille jäisi juhlista hyvä … Lue lisää