Helsingin Mylly mukana Taitaja 2024 -kisassa

Ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma kokoaa Suomen parhaat taitajat tällä viikolla Kuopioon. Ravitsemispalvelut-alan kilpailutehtävissä käytetään luomutuotettuja raaka-aineita.

NUORILLE EVÄITÄ TULEVAISUUTEEN

Taitaja on vuosittain järjestettävä ammattiosaamisen SM-kilpailu, jossa nuoret tulevaisuuden huippuosaajat kilpailevat lähes 50 ammattialaa edustavissa lajeissa. Tänä vuonna tapahtuman teemoina ovat kestävä tulevaisuus ja virtuaalisuuden kehittäminen.

Ekologinen vastuullisuus näkyy erityisesti kokki- ja leipuri-kondiittorilajeissa: kilpailutehtävissä tulee käyttää luonnonmukaisesti tuotettuja raaka-aineita.

Helsingin Myllyn tuotekehittäjä, itsekin aikanaan erilaisiin alan kilpailuihin osallistunut Lasse Lindström on suunnitellut tämän vuoden kisaajille yhden tehtävän.

”Haluamme ruokkia nuorten ammattitaidon kehitystä ja antaa heille hyvät eväät tulevaisuuteen”, kertoo pian kisapaikalle Kuopioon lähtevä Lindström.
 

Helsingin Myllyn tuotekehittäjä
Ruokimme onnellisuutta

LUOMU ISOSSA ROOLISSA

Luomutuotteet ovat mukana Taitajissa ensimmäistä kertaa näin mittavasti. Suomen suurimpana luomuviljan jalostajana Helsingin Myllylle on luonnollista olla mukana kilpailussa, jossa luomu näyttelee isoa osaa. 

Luomutuotanto on oleellinen osa vastuullista ruoantuotantoa ja tärkeässä roolissa kestävyyskriisin ratkaisemisessa. Luomuraaka-aineiden käyttäminen kilpailutehtävissä lisää opiskelijoiden osaamista vastuullisesta ruoantuotannosta. Ammatillisen koulutuksen tulee taata, että kaikilla valmistuvilla ruokaketjun ammattilaisilla on perustieto ruoan eri tuotantotavoista sekä niiden ympäristö- ja ilmastovaikutuksista.

Helsingin Mylly on 90-vuotias suomalainen perheyritys, joka ruokkii onnellisuutta ja tekee hyviä tekoja etupeltoon. Valmistamme vastuullisia ja laadukkaita viljatuotteita kuluttajille, ammattilaisille ja elintarviketeollisuudelle niin kotimaahan kuin vientiinkin. Laajasta Myllärin-tuoteperheestä löytyy vaihtoehtoja päivän kaikkiin ruokahetkiin, myös luomuna ja gluteenittomana. Myllärin-tuotteet valmistetaan tehtaillamme Järvenpäässä, Närpiössä ja Vaasassa.

Jaa artikkeli

Sinua voisi myös kiinnostaa

Modernin maajussin pelloilla vuorottelevat puhdaskaura ja kukkivat lajikkeet
Tutustu tekijöihin 22.05.2025

Modernin maajussin pelloilla vuorottelevat puhdaskaura ja kukkivat lajikkeet

Kartanon tilalla viimeiset puhdaskauran siemenet kylvettiin 17.5. – Toukokuussa 2025 pitää ajatukset olla yhtä aikaa huomisessa ja vuodessa 2026. Jotta … Lue lisää

Ympäristövaikutukset nyt mukana ruokasuosituksissa
Faktaa ruuasta 16.05.2025

Ympäristövaikutukset nyt mukana ruokasuosituksissa

”Ruoka on jokaisen henkilökohtainen valinta. On silti hyvä tiedostaa, että kasvipainotteinen ruokavalio vähentää terveysriskien lisäksi ilmastokuormitusta, rehevöitymistä ja lajikatoa”, toteaa … Lue lisää

Kysely 2025: Helsingin Mylly on luotettava ja tärkeä kumppani
Uutiset 30.04.2025

Kysely 2025: Helsingin Mylly on luotettava ja tärkeä kumppani

Teetimme leipomo- ja teollisuusasiakkaillemme asiakastyytyväisyyskyselyn. Asiakkaamme arvioivat meidät arvosanalla 4,58/5. Palautteessa korostuvat luotettavuus, laatu ja hyvä palvelu. Lue lisää

Uutuuksia gluteenittomaan mysli- ja hiutalevalikoimaan
Uutiset 02.04.2025

Uutuuksia gluteenittomaan mysli- ja hiutalevalikoimaan

Myllärin gluteeniton tuoteperhe täydentyi Karibia Myslillä ja gluteenittomalla kaurahiutaleella. Lue lisää