Hyviä tekoja etupeltoon jo vuodesta 1934

Pienestä jauhomyllystä on kasvanut Suomen suurin luomuviljan ja gluteenittomien kauratuotteiden jalostaja. Kansainvälisestikin menestynyt neljännen polven perheyritys katsoo eteenpäin kohti 100 vuoden merkkipaalua. 90-vuotisjuhlavuoden kunniaksi uudistimme brändimme, pakkauksemme ja keskitymme niihin asioihin, jotka vaikuttavat ihmisten onnellisuuteen. 

Myllärin-tuotteita valmistava Helsingin Mylly viettää tänä vuonna 90-vuotisjuhlavuottaan. Perustamisestaan lähtien perheyrityksen missio on ollut halu tarjota ominaisuuksiltaan erinomaisia tuotteita niin ammattilaiskäyttöön kuin kotitalouksillekin. Vuosien saatossa pienestä jauhomyllystä on kasvanut kansainvälisesti menestynyt, vastuullinen edelläkävijä.

Kotimainen perheyritys sai alkunsa rohkeudesta, jota se edelleen henkii joka päivä. Vuosien määrätietoisen työn tuloksena yritys on saavuttanut merkittävän aseman kotimaisena ruoka-alan toimijana: Helsingin Mylly on Suomen suurin luomuviljan ja gluteenittomien kauratuotteiden jalostaja. Alusta saakka yrityksen tärkeimpinä tavoitteina on ollut tuotteiden ylivertainen laatu ja asiakkaiden luottamus.

 

Lorem ipsum
Lorem ipsum

Yritys, jolla on kasvot

Harvalla yrityksellä on niin koskettavaa ja pitkää historiaa takanaan kuin Helsingin Myllyllä, jonka tarina sai alkunsa jo 1600-luvun Virosta. Yrityksen perustanut ja Suomeen tuonut Puhkin suku kärsi mittavat tappiot sotien ja Neuvostovallan aikana, mutta sai yritystoiminnan vaikeuksista huolimatta jatkumaan.

Edelleen perheyrityksessä omistajat tunnetaan nimeltä. Neljännessä sukupolvessa pyörivää myllyä luotsaa nyt toimitusjohtaja Niklas Kumlin. Myös hänen äitinsä ja veljensä työskentelevät yrityksessä. Veljesten isoisän isä Eduard Puhk perusti Helsingin Myllyn Sörnäisiin, Helsingin keskustan tuntumaan vuonna 1934. Mylly oli kaupungin ensimmäinen ja ainoa suurmylly, jonka päivittäinen jauhatusmäärä oli kymmeniä tuhansia kiloja.

– Tänä päivänä toimimme kolmella paikkakunnalla – Järvenpäässä, Närpiössä ja Vaasassa – ja kapasiteettimme on moninkertaistunut. Silti tunnemme mistä päin Suomea ja kenen pelloilta viljamme tulee. Lisäksi tunnemme kaikki ne sadat käsiparit, joiden kautta tuotteet päätyvät kaupan hyllyille ja edelleen suomalaisten pöytiin, sanoo Niklas Kumlin.

Vastuulliset tuotteet kiinnostavat myös maailmalla

Suomalaisilla vastuullisesti kasvatetuilla ja ”yöttömän yön” valossa varttuneilla viljatuotteilla on kysyntää myös maailmalla. Helsingin Mylly onkin arvostettu suomalaisten kauratuotteiden viejä.

– Jo lähes kolmasosa liikevaihdostamme tulee viennistä, josta on tullut todella merkittävä osa yrityksen liiketoimintaa. Tuotteitamme viedään kaikille mantereille, yli 40 maahan, Niklas Kumlin kertoo.

Yritys hakee edelleen kasvua maailmalta ja raivaa sinnikkäästi tietään uusille kuluttajamarkkinoille. Tuoteinnovaatioita syntyy myös suomalaisten ruokapöytiin: viime vuonna Helsingin Mylly lanseerasi uusia ruoanlaittoon soveltuvia kauratuotteita, joiden hiilijalanjälki on 70 prosenttia pienempi kuin riisillä.

Vastuullisuus ja ympäristöystävällisyys ovatkin aidosti arjessa näkyviä arvoja. Myllärin viljatuotteet valmistetaan 100 % uusiutuvalla energialla, luontoa kunnioittaen. Oman viljelyohjelman myötä markkinoille on pystytty tuomaan entistä vastuullisemmin tuotettuja viljatuotteita, kuten välkymmin viljelty Kaurahiutale 2.0.

Lorem ipsum

Jaa artikkeli

Sinua voisi myös kiinnostaa

Helsingin Mylly tukee jouluna kotimaan lapsia
Uutiset 28.11.2024

Helsingin Mylly tukee jouluna kotimaan lapsia

Myllärin-tuotteita valmistava Helsingin Mylly on tehnyt 10 000 euron lahjoituksen Pelastakaa Lapset ry:n joulukeräykseen tukeakseen vähävaraisia lapsiperheitä sekä ehkäistäkseen lasten … Lue lisää

Ella Kokkinen myynnin kehityspäälliköksi Helsingin Myllylle
Uutiset 12.11.2024

Ella Kokkinen myynnin kehityspäälliköksi Helsingin Myllylle

Helsingin Myllyn kasvavaan kotimaan kauppaan saatiin lisävahvistusta, kun Ella Kokkinen aloitti myynnin kehityspäällikkönä 19.8.2024. Lue lisää

Järvenpäässä investoitiin sihtikaappeihin
Uutiset 05.11.2024

Järvenpäässä investoitiin sihtikaappeihin

–Enemmän sihtipinta-alaa tarkoittaa laadukkaampaa jauhoa tehokkaammin. Samalla kun saanto kasvaa myös tuotantotehot nousevat, kertoo Järvenpään tuotantolaitoksen tehdaspäällikkö Martti Loikkanen vajaan … Lue lisää

Opiskelijoille tuparilahjaksi kotimaisia Myllärin tuotteita
Uutiset 22.10.2024

Opiskelijoille tuparilahjaksi kotimaisia Myllärin tuotteita

Helsingin Mylly jatkaa arvokasta yhteistyötään pääkaupunkiseudun, Tampereen ja Vaasan opiskelija-asuntosäätiöiden kanssa. Tänä syksynä uudet opiskelijat saivat tupaantuliaislahjaksi arkea helpottavia Myllärin-tuotteita. Lue lisää