Hyviä tekoja etupeltoon jo vuodesta 1934
Pienestä jauhomyllystä on kasvanut Suomen suurin luomuviljan ja gluteenittomien kauratuotteiden jalostaja. Kansainvälisestikin menestynyt neljännen polven perheyritys katsoo eteenpäin kohti 100 vuoden merkkipaalua. 90-vuotisjuhlavuoden kunniaksi uudistimme brändimme, pakkauksemme ja keskitymme niihin asioihin, jotka vaikuttavat ihmisten onnellisuuteen.
Myllärin-tuotteita valmistava Helsingin Mylly viettää tänä vuonna 90-vuotisjuhlavuottaan. Perustamisestaan lähtien perheyrityksen missio on ollut halu tarjota ominaisuuksiltaan erinomaisia tuotteita niin ammattilaiskäyttöön kuin kotitalouksillekin. Vuosien saatossa pienestä jauhomyllystä on kasvanut kansainvälisesti menestynyt, vastuullinen edelläkävijä.
Kotimainen perheyritys sai alkunsa rohkeudesta, jota se edelleen henkii joka päivä. Vuosien määrätietoisen työn tuloksena yritys on saavuttanut merkittävän aseman kotimaisena ruoka-alan toimijana: Helsingin Mylly on Suomen suurin luomuviljan ja gluteenittomien kauratuotteiden jalostaja. Alusta saakka yrityksen tärkeimpinä tavoitteina on ollut tuotteiden ylivertainen laatu ja asiakkaiden luottamus.
Yritys, jolla on kasvot
Harvalla yrityksellä on niin koskettavaa ja pitkää historiaa takanaan kuin Helsingin Myllyllä, jonka tarina sai alkunsa jo 1600-luvun Virosta. Yrityksen perustanut ja Suomeen tuonut Puhkin suku kärsi mittavat tappiot sotien ja Neuvostovallan aikana, mutta sai yritystoiminnan vaikeuksista huolimatta jatkumaan.
Edelleen perheyrityksessä omistajat tunnetaan nimeltä. Neljännessä sukupolvessa pyörivää myllyä luotsaa nyt toimitusjohtaja Niklas Kumlin. Myös hänen äitinsä ja veljensä työskentelevät yrityksessä. Veljesten isoisän isä Eduard Puhk perusti Helsingin Myllyn Sörnäisiin, Helsingin keskustan tuntumaan vuonna 1934. Mylly oli kaupungin ensimmäinen ja ainoa suurmylly, jonka päivittäinen jauhatusmäärä oli kymmeniä tuhansia kiloja.
– Tänä päivänä toimimme kolmella paikkakunnalla – Järvenpäässä, Närpiössä ja Vaasassa – ja kapasiteettimme on moninkertaistunut. Silti tunnemme mistä päin Suomea ja kenen pelloilta viljamme tulee. Lisäksi tunnemme kaikki ne sadat käsiparit, joiden kautta tuotteet päätyvät kaupan hyllyille ja edelleen suomalaisten pöytiin, sanoo Niklas Kumlin.
Vastuulliset tuotteet kiinnostavat myös maailmalla
Suomalaisilla vastuullisesti kasvatetuilla ja ”yöttömän yön” valossa varttuneilla viljatuotteilla on kysyntää myös maailmalla. Helsingin Mylly onkin arvostettu suomalaisten kauratuotteiden viejä.
– Jo lähes kolmasosa liikevaihdostamme tulee viennistä, josta on tullut todella merkittävä osa yrityksen liiketoimintaa. Tuotteitamme viedään kaikille mantereille, yli 40 maahan, Niklas Kumlin kertoo.
Yritys hakee edelleen kasvua maailmalta ja raivaa sinnikkäästi tietään uusille kuluttajamarkkinoille. Tuoteinnovaatioita syntyy myös suomalaisten ruokapöytiin: viime vuonna Helsingin Mylly lanseerasi uusia ruoanlaittoon soveltuvia kauratuotteita, joiden hiilijalanjälki on 70 prosenttia pienempi kuin riisillä.
Vastuullisuus ja ympäristöystävällisyys ovatkin aidosti arjessa näkyviä arvoja. Myllärin viljatuotteet valmistetaan 100 % uusiutuvalla energialla, luontoa kunnioittaen. Oman viljelyohjelman myötä markkinoille on pystytty tuomaan entistä vastuullisemmin tuotettuja viljatuotteita, kuten välkymmin viljelty Kaurahiutale 2.0.