Valmistetaan hiilineutraalisti

Tuotantoprosessimme Vaasassa, Närpiössä ja Järvenpäässä ovat hiilineutraalit – olemme ensimmäinen hiilineutraali mylly Suomessa!

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että olemme laskeneet yhteen myllyjemme energian kulutuksesta syntyvän hiilijalanjäljen. Laskelmat on verifioinut Luonnonvarakeskus LUKE. Myllyjemme yhteenlaskettu hiilijalanjälki (scope 2 -tarkkuudella laskettuna) vuonna 2019 oli 278,3 tonnia, mikä vastaa noin 30 keskivertosuomalaisen vuosipäästöjä.

Tämän pienemmäksi emme hiilijalanjälkeämme enää saa, joten olemme päättäneet kompensoida hiilipäästömme sijoittamalla ilmastonmuutoksen vaikutuksia hidastaviin toimenpiteisiin. Hiilijalanjäljen laskenta ja kompensaatiomaksu toistetaan vuosittain. Vuoden 2019 päästöt on kompensoitu Etiopiassa tapahtuvalla metsityshankkeella.

Olemme yhteistyössä LUKEn kanssa selvittäneet myös kauran elinkaarikohtaista jalanjälkeä aina pellolta kaupan hyllylle, mikä mahdollistaa hiilijalanjäljen laskemisen yksittäisille myllyssä valmistetuille kauratuotteille. Tämä työ on vielä kesken, mutta tulevaisuudessa kaupoissa nähdään täysin hiilineutraaleja Myllärin-kauratuotteita.

Yrityksen toimintaan liittyy toki paljon muitakin toimintoja, kuten kuljetuksia, varastointia ja toimistotyötä, joiden ympäristövaikutuksia selvitetään. Kun nämä vaikutukset on saatu laskettua, niitä voidaan pyrkiä pienentämään ja tarvittaessa kompensoimaan ilmastohankkeiden välityksellä.

Heräsikö kysymyksiä? Katso oheisesta kysymyksiä ja vastauksia -dokumentista, löytyisikö vastaus sieltä. Jos ei, ole yhteydessä meihin, kerromme mielellämme lisää.

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.

* Pakolliset kentät

  • Kuva saa olla enintään 2Mt.
  • Jos haluat vaihtaa liittämäsi kuvan, paina Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja valitse toinen kuva.
  • Jos haluat peruuttaa kuvan liittämisen, paina Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja peruuta liittäminen ("Kumoa"-nappi/mobiililaitteen takaisinmenotoiminto).

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.