Valmistetaan hiilineutraalisti

Tuotantoprosessimme Vaasassa, Närpiössä ja Järvenpäässä ovat hiilineutraalit – olemme ensimmäinen hiilineutraali mylly Suomessa!

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että olemme laskeneet yhteen myllyjemme energian kulutuksesta syntyvän hiilijalanjäljen. Laskelmat on verifioinut Luonnonvarakeskus LUKE. Myllyjemme yhteenlaskettu hiilijalanjälki vuonna 2021 oli 120 tonnia, mikä vastaa noin 10 keskivertosuomalaisen vuosipäästöjä. Tutustu vastuullisuusraporttiimme.

Olemme jo vuosien ajan käyttäneet vihreää sähköä ja tuottaneet hiutaloinnissa tarvittavaa lämpöenergiaa polttamalla kaurankuorijätettä omassa biovoimalassamme, mikä on auttanut jalanjäljen pienentämisessä. Tämän pienemmäksi emme hiilijalanjälkeämme enää saa, joten olemme päättäneet kompensoida hiilipäästömme sijoittamalla ilmastonmuutoksen vaikutuksia hidastaviin toimenpiteisiin. Hiilijalanjäljen laskenta ja kompensaatiomaksu toistetaan vuosittain. Vuoden 2020 päästöt on kompensoitu Etiopiassa tapahtuvalla metsityshankkeella.

Olemme yhteistyössä LUKEn kanssa selvittäneet myös kauran elinkaarikohtaista jalanjälkeä aina pellolta kaupan hyllylle, mikä mahdollistaa hiilijalanjäljen laskemisen yksittäisille myllyssä valmistetuille kauratuotteille. Tämä työ on vielä kesken, mutta tulevaisuudessa kaupoissa nähdään täysin hiilineutraaleja Myllärin-kauratuotteita.

Yrityksen toimintaan liittyy toki paljon muitakin toimintoja, kuten kuljetuksia, varastointia ja toimistotyötä, joiden ympäristövaikutuksia selvitetään. Kun nämä vaikutukset on saatu laskettua, niitä voidaan pyrkiä pienentämään ja tarvittaessa kompensoimaan ilmastohankkeiden välityksellä.

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.