Hiilineutraalisti jo vuodesta 2020

Nyt ei pistetä kynttilää vakan alle. Olemme Suomen ensimmäinen hiilijalanjälkensä kumonnut mylly. Hiilijalanjäljen laskennan aloitimme vuonna 2020. Siitä lähtien Myllärin-tuotteet on valmistettu hiilineutraalisti.

Kannamme vastuumme päästöjen vähentämisestä. Olemme kaikissa tuotantolaitoksissamme siirtyneet uusiutuvan energian käyttöön. Lisäksi olemme investoineet Vaasassa omaan biovoimalaitokseen, joka tuottaa koko tehtaan tarvitseman lämpöenergian kaurankuorijätettä polttamalla.

– Emme pysty vähentämään päästöjämme kokonaan, ja siksi olemme kompensoineet jäljelle jääneet päästöt, kertoo Helsingin Myllyn toimitusjohtaja Niklas Kumlin.

Vuonna 2021 Helsingin Myllyn yhteenlasketut päästöt olivat 120 tonnia CO2e. Se vastaa noin 10 suomalaisen vuotuista hiilijalanjälkeä.

– Kompensoimme vuoden 2021 liiketoimintamme scope 1–2 päästöt suomalaisilla metsäpohjaisilla hiilinieluilla, Kumlin kertoo. – Olemme myös tunnistaneet scope 3 päästölähteitämme ja tutkimme toimenpiteitä niiden vähentämiseksi, hän jatkaa.

Hiilineutraali kaura
Green carbon sertifikaatti
Myllärin Niklas Kumlin

Hiilinielut lähellä, ihan siinä pellon reunassa

Yhteistyökumppaniksi kompensointiin valitsimme Green Carbonin ja sen metsän lisäkasvua edistävät metsähiilinielut. Käytännössä lisäkasvua metsiin tehdään typpilannoituksella. Lunastamamme hiilensidonta toteutui vuonna 2022, ja sieltä syntyneet yksiköt on verifioitu DNV:n toimesta. Hiilinieluhankkeemme sijaitsevat Pieksämäellä, Viitasaaressa, Pertunmaalla ja Hollolassa.

Aikaisempina vuosina Helsingin Myllyn hiilijalanjälki on kompensoitu istuttamalla puita Afrikkaan. – Halusimme kotimaisen kompensaatiokohteen, vaikka haasteena onkin niin sanottu kaksoislaskenta, kertoo Niklas Kumlin.

– Päästökompensaation riskien hallinnan näkökulmasta on huomattu, että kaikilla hankkeilla on haasteita ja esimerkiksi kaksoislaskennan vuoksi yksikään hanke ei täytä laatukriteerejä 100-prosenttisesti, sanoo Saija Ahonen Green Carbonilta. – Kotimainen metsähiilinielu on erittäin hyvä vaihtoehto sen läpinäkyvyyden ja kolmannen osapuolen todennukseen perustuvan toimintamallin vuoksi, Ahonen jatkaa.

2022 VASTULLISUUSRAPORTTIIN

Jaa artikkeli

Sinua voisi myös kiinnostaa

Satelliittikuvat ohjaavat Kaura 2.0:n täsmälannoitusta
Uutiset 25.06.2024

Satelliittikuvat ohjaavat Kaura 2.0:n täsmälannoitusta

Ilmajoella kesäpäivä on juhannusviikolla pitkä. Toukokuun helteiden ja kesäkuun sateiden jälkeen välkymmin viljelty Kaura 2.0 kasvaa vauhdilla kortta. Lippulehden jälkeen … Lue lisää

Otamme täyden vastuun teoistamme
Vastuullisuus 01.01.2024

Otamme täyden vastuun teoistamme

Sopimusviljelijästä tuotantopäällikköön, johtoryhmästä pakkauslinjalle. Meillä vastuu on jokaisen agendalla, jokaisena työpäivänä – ketjun jokaisessa vaiheessa. Lue lisää

Yhteinen vastuumme ympäristöstä ja ihmisistä
Vastuullisuus 01.01.2024

Yhteinen vastuumme ympäristöstä ja ihmisistä

Kotimainen, kasvispohjainen ruoka on vastuullinen valinta. On meidän kaikkien vastuulla, että ympäristöä ja suomalaista maanviljelyä arvostetaan. Lue lisää

Lähikaura jättää vain pienen jäljen
Vastuullisuus 09.12.2023

Lähikaura jättää vain pienen jäljen

Kotimainen kaura! Sillä on muihin vastaaviin elintarvikkeisiin verrattuna varsin pieni hiilijalanjälki. Ja isosti terveyttä edistäviä vaikutuksia. Lue lisää