Välkymmin viljelty:
Kaura ja vehnä 2.0

Päätimme täällä Helsingin Myllyssä tehdä maailmasta paremman ja viljelystä välkymmän. Siispä kehitimme oman resurssiviisaan täsmätavan kauran ja vehnän kasvattamiseen. Vastuullisemmin viljellyt 2.0 kaurahiutaleet ja vehnäjauho löytyvät nyt kaupoista. Eivätkä muuten ole mitään perusviljaa!

Välkymmin viljelty 2.0 Tuotteita
Kaurapelto

Viljellään niin että kaikki voittaa. Huraa!

Haastamme jatkuvasti itseämme löytämään uusia tapoja ruokkia onnellisuutta. Siitä osuva esimerkki on välkymmin viljellyt Kaura ja Vehnä 2.0. Satelliittikuvien, mittarien, skannausten ja analyysien avulla viljelijä saa tietoa, mitä pelto tai kasvi tarvitsee.

Välkympi viljely tukee luonnon monimuotoisuutta, pelastaa pörriäiset, vähentää vesistökuormitusta ja sitoo hiiltä maaperään. Nyt voittavat kaikki: maaperä, vesistö, pölyttäjä, viljelijä ja ennen kaikkea puuron syöjä ja vehnästen leipoja. Mahtavaa, että olet päättänyt valita voittajien puolen!

Tämä tulevaisuuden viljelytapa tukee luonnon monimuotoisuutta ja tekee kaurasta maukkaampaa. Nyt voittavat kaikki – viljelijä, maaperä, pörriäiset ja tietenkin puuron syöjä ja vehnästen leipoja. Mahtavaa, että olet päättänyt valita voittajien puolen!

Lue lisää Välkymmästä viljelystä

”Vehnä 2.0:aa viljellessä suojelen luontoa”
Uutiset 28.01.2025

”Vehnä 2.0:aa viljellessä suojelen luontoa”

Miksi valita Vehnäjauho 2.0? – Ihan jo ympäristösyistä. Välkympi vehnänviljely tukee luonnon monimuotoisuutta, vähentää vesistökuormitusta ja sitoo hiiltä maaperään, kertoo … Lue lisää

Vehnäjauho 2.0:n takana on viisi suomalaista vastuullisuusviljelijää
Uutiset 27.01.2025

Vehnäjauho 2.0:n takana on viisi suomalaista vastuullisuusviljelijää

Miksi Vehnäjauho 2.0 on parempi valinta kuin ”perinteinen” vehnäjauho? – Ihan jo ympäristösyistä. Välkympi vehnänviljely tukee luonnon monimuotoisuutta, vähentää vesistökuormitusta … Lue lisää

Kari Alasaari: ”Vastaan viljelemästäni kaurasta kuluttajalle asti”
Uutiset 17.01.2025

Kari Alasaari: ”Vastaan viljelemästäni kaurasta kuluttajalle asti”

– Piirun verran parempaa. Se mitä tehdään, tehdään kunnolla. Teot puhuvat ja sanojen takana pysytään. Olen utelias kaikelle uudelle, haluan … Lue lisää

”Suuri jyväkoko maistuu Kaura 2.0:ssa”
Uutiset 24.09.2024

”Suuri jyväkoko maistuu Kaura 2.0:ssa”

Välkymmin viljellyn Kaura 2.0:n sato on tänä vuonna huippulaatua. – Muun muassa lajikevalinta, viljelykierto ja täsmälannoitus konkretisoituivat puintivaiheessa, kertoo sopimusviljelijä … Lue lisää

Tutustu viljelijöihin

Tutustu viljelijöihin

Maukkaiden Myllärin-tuotteiden taustalla on ensiluokkainen kotimainen vilja – ja se puolestaan saadaan kasvuun, talteen ja kiertoon osaavien viljelijöiden toimesta. Katso, millainen monipuolinen osaajaverkosto mahdollistaa Myllärin-tuotteiden raaka-aineiden korkean laadun. Lue lisää

Viljelijän matkassa keväästä syksyyn

Viljelijän matkassa keväästä syksyyn

Tulitko tänään aamupuurolla ajatelleeksi kauran alkuperää? Lähde ylistarolaisen Hölsön perheen maatilalle: pääset seuraamaan kauran kasvua ja viljelijän arkea. Lue lisää

Terkkuja tilalta

Terkkuja tilalta

Iloista tekemistä ja ahkeraa ahertamista – siinä maamme viljatilallisten arjen koostumus. Puimuri pui ja tähkää taittuu! Katso tilallisten terveiset peltotöiden ääreltä ja sukella samalla maanviljelyn kiehtovaan maailmaan. Lue lisää

Välkymmin viljelty: Kaura 2.0

Välkymmin viljelty: Kaura 2.0

Päätimme täällä Helsingin Myllyssä tehdä maailmasta paremman ja viljelystä välkymmän. Siispä kehitimme oman ja resurssiviisaan täsmätavan kauran kasvattamiseen. Lue lisää

Kun isompi sato tuottaa pienemmän hiilijalanjäljen

Kun isompi sato tuottaa pienemmän hiilijalanjäljen

Kyllä! Satotasoja voi kasvattaa samanaikaisesti, kun esimerkiksi lannoitteissa säästetään. Vastuullisuusviljelyohjelmamme pilotti toi heti tuloksia. Lue lisää