Välkymmin viljelty:
Kaura ja vehnä 2.0

Päätimme täällä Helsingin Myllyssä tehdä maailmasta paremman ja viljelystä välkymmän. Siispä kehitimme oman resurssiviisaan täsmätavan kauran ja vehnän kasvattamiseen. Vastuullisemmin viljellyt 2.0 kaurahiutaleet ja vehnäjauho löytyvät nyt kaupoista. Eivätkä muuten ole mitään perusviljaa!

Välkymmin viljelty 2.0 Tuotteita
Kaurapelto

Viljellään niin että kaikki voittaa. Huraa!

Haastamme jatkuvasti itseämme löytämään uusia tapoja ruokkia onnellisuutta. Siitä osuva esimerkki ovat välkymmin viljellyt Kaura ja Vehnä 2.0.

Välkympi viljely tukee luonnon monimuotoisuutta, pelastaa pörriäiset, vähentää vesistökuormitusta ja sitoo hiiltä maaperään. 

Nyt voittavat kaikki – viljelijä, maaperä, pölyttäjät ja tietenkin puuron syöjä ja vehnästen leipoja. Mahtavaa, että olet päättänyt valita voittajien puolen!

Teknologian eli satelliittikuvien, mittarien, skannausten ja analyysien avulla viljelijä saa tietoa, mitä pelto tai kasvi tarvitsee. 

Kaura ja Vehnä 2.0 pelloilla:

  • täsmälannoitetaan tarkasti kasvin tarpeen, maaperän ravinnepitoisuuden ja sääolosuhteiden mukaan. Näin parannetaan satoa ja vähennetään ympäristö- ja vesistövaikutuksia,
  • käytetään viljelykierrossa palko- ja öljykasveja, jotka parantavat peltojen kasvukuntoa ja tarjoavat pörriäisille ruokaa,
  • on sallittua käyttää vain valikoivia torjunta-aineita, jotka ovat hellävaraisia hyötyeliöille, kuten pölyttäjille ja leppäkertuille.
Tutustu kaikkiin viljelyohjelman toimenpiteisiin

Kahden tilan kauraa ja viiden tilan vehnää

Kaura 2.0 kasvatus alkoi Mäki-Latvalan tilalla vuonna 2023, mutta kysynnän kasvaessa tarvitsimme mukaan myös toisen tilan. Nyt Kaura 2.0 kasvatetaan sekä Mäki-Latvalan tilalla Ilmajoella että Alasaaren tilalla Lapualla, joilla kaikki muuten tehdään pohjalaisen perusteellisesti!

Lautasellesi päätyvät herkulliset hiutaleet ovat siis aivan takuulla jomman kumman pelloilta peräisin. Näitä runsaskuituisia ja sydänystävällisiä hiutaleita voit huoletta syödä vaikka joka päivä, sillä ne tekevät hyvää sekä vatsalle että verenkierrolle!

Vehnä 2.0 viljelevät Kari Alasaari Lapualla, Toni Lindqvist Myrskylässä, Jussi Myyrinmaa Nurmijärvellä, Mikko Peuranpää Tuusulassa ja Elina Valkeinen Elimäellä.

Kaura 2.0
Perinnetila aloitti Kaura 2.0 -viljelyohjelman

Perinnetila aloitti Kaura 2.0 -viljelyohjelman

Ilmastoystävällinen ruoantuotanto on tärkeää ihmiselle, pörriäiselle, luonnolle, maaperälle, viljelijälle ja myllylle. Yli 200 vuotta Mäki-Latvalan perheen hallussa ollut sukutila Ilmajoella aloitti ennakkoluulottomasti uudenlaisen kauranviljelyn Helsingin Myllyn kumppanina. Lue lisää

Kaura 2.0 -ohjelma hellii maaperää ja ympäristöä

Kaura 2.0 -ohjelma hellii maaperää ja ympäristöä

Meillä Myllärillä on jo pitkään pohdittu viljelyn ympäristövaikutuksia, ja haluamme tulla niiden hallinnassa vieläkin paremmiksi. Asiantuntijatiimimme on luonut meille ihan oman, Kaura 2.0 -viljelyohjelman, jonka ensimmäiset tulokset saatiin vuonna 2023. Ohjelmasta hyötyvät sekä kuluttaja, viljelijä, mylly että luonto! Lue lisää

Lue lisää Välkymmästä viljelystä

Modernin maajussin pelloilla vuorottelevat puhdaskaura ja kukkivat lajikkeet
Tutustu tekijöihin 22.05.2025

Modernin maajussin pelloilla vuorottelevat puhdaskaura ja kukkivat lajikkeet

Kartanon tilalla viimeiset puhdaskauran siemenet kylvettiin 17.5. – Toukokuussa 2025 pitää ajatukset olla yhtä aikaa huomisessa ja vuodessa 2026. Jotta … Lue lisää

”Vehnä 2.0:aa viljellessä suojelen luontoa”
Uutiset 28.01.2025

”Vehnä 2.0:aa viljellessä suojelen luontoa”

Miksi valita Vehnäjauho 2.0? – Ihan jo ympäristösyistä. Välkympi vehnänviljely tukee luonnon monimuotoisuutta, vähentää vesistökuormitusta ja sitoo hiiltä maaperään, kertoo … Lue lisää

Vehnäjauho 2.0:n takana on viisi suomalaista vastuullisuus­viljelijää
Uutiset 27.01.2025

Vehnäjauho 2.0:n takana on viisi suomalaista vastuullisuus­viljelijää

Miksi Vehnäjauho 2.0 on parempi valinta kuin ”perinteinen” vehnäjauho? – Ihan jo ympäristösyistä. Välkympi vehnänviljely tukee luonnon monimuotoisuutta, vähentää vesistökuormitusta … Lue lisää

Kari Alasaari: ”Vastaan viljelemästäni kaurasta kuluttajalle asti”
Uutiset 17.01.2025

Kari Alasaari: ”Vastaan viljelemästäni kaurasta kuluttajalle asti”

– Piirun verran parempaa. Se mitä tehdään, tehdään kunnolla. Teot puhuvat ja sanojen takana pysytään. Olen utelias kaikelle uudelle, haluan … Lue lisää

Tutustu viljelijöihin

Tutustu viljelijöihin

Maukkaiden Myllärin-tuotteiden taustalla on ensiluokkainen kotimainen vilja – ja se puolestaan saadaan kasvuun, talteen ja kiertoon osaavien viljelijöiden toimesta. Katso, millainen monipuolinen osaajaverkosto mahdollistaa Myllärin-tuotteiden raaka-aineiden korkean laadun. Lue lisää

Viljelijän matkassa keväästä syksyyn

Viljelijän matkassa keväästä syksyyn

Tulitko tänään aamupuurolla ajatelleeksi kauran alkuperää? Lähde ylistarolaisen Hölsön perheen maatilalle: pääset seuraamaan kauran kasvua ja viljelijän arkea. Lue lisää

Terkkuja tilalta

Terkkuja tilalta

Iloista tekemistä ja ahkeraa ahertamista – siinä maamme viljatilallisten arjen koostumus. Puimuri pui ja tähkää taittuu! Katso tilallisten terveiset peltotöiden ääreltä ja sukella samalla maanviljelyn kiehtovaan maailmaan. Lue lisää

Välkymmin viljelty: Kaura 2.0

Välkymmin viljelty: Kaura 2.0

Päätimme täällä Helsingin Myllyssä tehdä maailmasta paremman ja viljelystä välkymmän. Siispä kehitimme oman ja resurssiviisaan täsmätavan kauran kasvattamiseen. Lue lisää

Kun isompi sato tuottaa pienemmän hiilijalanjäljen

Kun isompi sato tuottaa pienemmän hiilijalanjäljen

Kyllä! Satotasoja voi kasvattaa samanaikaisesti, kun esimerkiksi lannoitteissa säästetään. Vastuullisuusviljelyohjelmamme pilotti toi heti tuloksia. Lue lisää