Suomalaisen ruoan päivänä 4.9. juhlistamme oman maan antimia ja vastuullista ruokaketjua

Helsingin Mylly viettää muiden kotimaisten ruoantuottajien kanssa Suomalaisen ruoan päivää 4.9. Me ruokaketjun ammattilaiset varmistamme, että voit nauttia oman maan antimista. Tunnistat työmme tulokset Hyvää Suomesta -merkistä. Se on ainoa merkki, joka takaa, että myös raaka-aineet ovat kotimaisia. Juhlitaan yhdessä – rakkaudesta oman maan ruokaan!

Koko Suomi on kutsuttu mukaan, ja jokainen voi viettää juhlapäivää omalla tavallaan. Helpointa on hankkia kotimaisia raaka-aineita ja elintarvikkeita ja kokoontua kivalla porukalla syömään. Hyvää Suomesta -merkin avulla tunnistat suomalaiset tuotteet helposti.

Toimiva ruokaketju on osa huoltovarmuutta

Helsingin Mylly on osa 350 000 ammattilaisen ruokaketjua, joka varmistaa, että Suomessa riittää ruokaa kaikkina päivinä ympäri vuoden, myös vaikeina aikoina. Huoltovarmuutta ylläpidetään koko ketjun yhteistyöllä, mutta myös kuluttajien rooli on tärkeä. Jokainen voi vaikuttaa ruoantuotannon jatkuvuuteen valitsemalla lautaselleen kotimaista ruokaa.

Myllärin-tuotteiden pääraaka-aineena on kotimainen vilja. ”Valmistamme mahdollisimman moneen ruokavalioon sopivia, kasvipohjaisia tuotteita, joista suurin osa kantaa ylpeänä Hyvää Suomesta -merkkiä”, kertoo suomalaisen perheyrityksen viestintäpäällikkö Milla Rämö.

Tuotteet valmistetaan Helsingin Myllyn tuotantolaitoksilla Järvenpäässä, Närpiössä ja Vaasassa.

Luonto ja ammattilaisten osaaminen kotimaisen ruoan valtteja

Suomalaiset luottavat kotimaisen ruoantuotannon vastuullisiin toimintatapoihin ja arvostavat kotimaista ruokaa korkealle.

Pohjoinen luonto takaa, että pelloilta saatavat raaka-aineet ovat puhtaita ja maukkaita. Niistä on hyvä jalostaa ammattitaidolla laadukkaita ja taatusti jäljitettäviä tuotteita kuluttajien pöytiin.

”Käynnistimme tänä vuonna yhdessä sopimusviljelijöidemme kanssa vastuullisuuteen liittyvän viljelyohjelman, jonka tavoitteena on tuottaa parempi sato pienemmällä ympäristökuormituksella”, kertoo Rämö. Ohjelma tarjoaa mukana oleville tuottajille uusia oppeja ympäristöä huomioivista viljelytavoista ja asiallisen korvauksen.

Hyvää Suomesta -merkki johdattaa taatusti kotimaisiin valintoihin

Helsingin Mylly on yksi 350 yrityksestä, jotka kertovat Hyvää Suomesta -merkin avulla tuotteidensa kotimaisesta alkuperästä ja korkeasta laadusta. Tuttu Hyvää Suomesta -merkki takaa, että tuotteen raaka-aine on Suomesta ja että se on valmistettu ja pakattu Suomessa. Siksi se on kaikkein kotimaisin valinta ruokakaupassa.

Suomalaisen ruoan päivää vietetään aina 4.9. Juhlapäivän organisoi Ruokatieto Yhdistys ry, joka edistää suomalaisen ruokaketjun menestystä tekemällä tunnetuksi ruokaketjun osaamista ja työtä pellolta pöytään. Ytimessä on suomalaisen ruuan alkuperämerkki Hyvää Suomesta.

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.