Ainesosat
kakku
Ohjeet
Uuniomenasose
Valmista ensin uuniomenasose. Esilämmitä uuni 180 C asteeseen. Pese omenat huolellisesti ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa omenat lohkoiksi.
Sekoita kulhossa sulatettu voi, ruskea sokeri ja kaneli. Lisää omenalohkot seokseen ja sekoita, kunnes omenat ovat tasaisesti kuorrutettuja. Levitä omenalohkot tasaisesti uunivuokaan.
Paista uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes omenat ovat pehmeitä ja kuorrutus on kullanruskeaa. Anna jäähtyä hieman ja soseuta uuniomenat.
Uuniomenakakku
Valmista sitten uuniomenakakku. Esilämmitä uuni 175°C:seen. Voitele 22-23 cm halkaisijaltaan oleva pyöreä kakkuvuoka. Lohko omenat ja levitä vuoan pohjalle.
Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe, kaneli ja suola. Sekoita toisessa kulhossa sokeri, kananmunat, kasviöljy ja uuniomenasose. Lisää kuivat aineet kosteiden aineiden joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada taikina kakkuvuokaan.
Paista uunissa noin 35-40 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Voit tarkistaa kypsyyden tekemällä hammastikulla testin. Kun hammastikku tulee ulos kakusta puhtaana, kakku on kypsä.