Myllärin by Helsinki Mills

Tikkukakut

Yllätä vieraasi näillä raikkaan makeilla herkuilla. 

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
2 h
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
2 h 30 min

Arvostele

Erikoisruokavaliot

VG
Kasvisruoka

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

12

tikkua

Sokerikakkupohja

3 kpl kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta

Täyte

1 sokerikakkupohja
200 g tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1 Sitruuna (mehu ja kuori)

Kuorrutus ja koristelu

200 g valkosuklaata
nonparelleja
marjajauheita

Ohjeet

  1. Valmista ensin sokerikakkupohja. Sekoita Myllärin Leivontakarkeat Vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää joukkoon kuivat aineet varovasti nostellen.

  2. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka ja siirrä taikina vuokaan. Paista kakkupohja kypsäksi 180 C asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

  3. Murskaa kakkupohja kulhoon. Lisää joukkoon tuorejuusto, tomusokeri, sitruunan mehu ja raastettu sitruunankuori. Sekoita tasaiseksi.

  4. Muotoile massasta 12 palloa. Laita kakkupallot pakastimeen kohmettumaan tunniksi. 

  5. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Pyöritä kakkupallot valkosuklaassa ja ripottele päälle nonparelleja ja marjajauheita. Laita jääkaappiin kovettumaan.

  6. Aseta kakkupallot pillien päähän ja aseta pillit pystyyn esimerkiksi sokerikulhoon. 

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
0,2 g
Proteiini
6,2 g
Energia
306,7 kcal
Hiilihydraatit
39,0 g
Rasva
17,4 g
Tyydyttynyt rasva
10,2 g
Suola
0,6 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Gluteenittomat suklaaleivokset
1 h 20 min L, GL

Gluteenittomat suklaaleivokset

Juustokakku marjamelballa
23 h 30 min GL

Juustokakku marjamelballa

Gluteeniton Porkkanakakku
1 h L, GL, VG

Gluteeniton Porkkanakakku

Kakkupohja täytekakkuun
55 min

Kakkupohja täytekakkuun