Lempeän sitruunainen mustikkakakku ihastuttaa raikkaudellaan ja mehevyydellään. Kakku valmistuu gluteenittomasti Myllärin Gluteenittomasta Vaaleasta Jauhoseoksesta, joka sopii erinomaisesti kakkuihin ja kaikkiin muihinkin kesän leivonnaisiin. Mustikkakakku viimeistellään sitruunaisella tomusokerikuorrutteella, mustikoilla ja suloisilla mintunlehdillä.
Ainesosat
kakku
Ohjeet
Lämmitä uuni 180 asteeseen ja vuoraa 20 cm irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla.
Yhdistä kuivat aineet: Myllärin Gluteeniton Vaalea Jauhoseos, leivinjauhe, ruokasooda ja suola.
Sekoita yhteen maustamaton jogurtti ja rypsiöljy.
Hiero käsin yhteen raastettu sitruunankuori ja sokeri, kunnes sokerista tulee raikkaan sitruunaista ja aromikasta. Vispilöi sitruunasokerin joukkoon kananmunat. Lisää jogurtti-öljyseos ja jatka vispilöintiä.
Siivilöi taikinaan kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi joukkoon käännellen n.3,5 dl mustikoita.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 35-40 minuuttia. Kakun tummumisen estämiseksi, voit laittaa leivinpaperin kakun päälle n. 25 minuutin paistoajan jälkeen. Testaa kakun kypsyyttä tikkutestillä 35 minuutin paiston jälkeen.
Anna kakun jäähtyä vuoassa 15 minuuttia ennen vuoasta irrottamista.
Sekoita tomusokeri ja sitruunamehu tasaiseksi kuorrutteeksi ja valuta hyvin jäähtyneen kakun päälle. Koristele mustikoilla ja mintunlehdillä.