Myllärin by Helsinki Mills

Sienestäjän kermainen kanakeitto

Tuhti ja ruokaisa sienikeitto kanalla. Kermainen liemi jossa kuutioitua kanaa, porkkanaa ja metsäsieniä.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
20 min
Aktiivinen
15 min
Yhteensä
35 min

Arvostele

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

6

kg
saanto

1 dl rypsiöljyä
600 g metsäsienikuutioita
450 g pakaste sipulikuutiota
600 g porkkana kuutioitu
150 g juuriselleriä
60 g valkosipulinkynttä
6 g timjamia
3 l vettä
55 g Kanaliemijauhetta
1500 g Kypsää broilerin filesuikaletta
10 dl ruokakermaa
150 g parmesanjuustoa raastettuna
15 g suolaa
5 g mustapippuria

Ohjeet

  1. Kuumenna öljy padassa. Lisää sienet ja freesaa, kunnes ne saavat hieman väriä ja ylimääräinen neste haihtuu.

    Lisää sipuli, porkkana ja selleri. Kuullota muutama minuutti, kunnes kasvikset pehmenevät.

    Sekoita joukkoon valkosipuli ja timjami, ja sekoittele vielä hetki.

    Kaada joukkoon vesi ja kanaliemijauhe ja lisää kaura. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä noin 15–20 minuuttia, kunnes kaura ja kasvikset ovat pehmeitä.

    Lisää kypsä kana, kerma ja raastettu Parmesan. Sekoita ja anna hautua vielä noin 5 minuuttia.

    Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Ostoslistalle

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
0,9 g
Proteiini
5,8 g
Energia
78,6 kcal
Hiilihydraatit
4,5 g
Rasva
4,1 g
Tyydyttynyt rasva
1,1 g
Suola
0,7 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Gluteenittomat Kaurasämpylät
55 min L, GL, VG, M, K, V

Gluteenittomat Kaurasämpylät

Gluteeniton kinkkugalette
1 h GL

Gluteeniton kinkkugalette

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)
1 h L, GL

Gluteeniton vuokaleipä (tumma)

Sitruunainen tofu-kasviskeitto kauralla
30 min GL, V

Sitruunainen tofu-kasviskeitto kauralla